Apple ofera 200.000 de dolari pentru gasirea de bug-uri in produsele proprii

Apple va oferi pana la 200.000 de dolari cercetatorilor care gasesc bug-uri critice in produsele companiei, gigantul american facand astfel un pas similar cu alte companii de tehnologie.

Producatorul iPhone si iPad a oferit Reuters detalii privind planul. Acesta va fi initial limitat la circa doua duzini de cercetatori pe care Apple ii va invita expres pentru a identifica bug-uri de securitate greu de descoperit, in cinci categorii specifice.

Acesti cercetatori au fost alesi dintr-un grup de experti care au ajutat anterior Apple sa depisteze bug-uri, insa nu au fost recompensati pentru munca lor, au declarat reprezentantii Apple. Cea mai lucrativa zona – cea „de baza”, „secure boot”, care previne accesarea neautorizata a aplicatiilor atunci cand un device iOS este incarcat.

De ce este limitat numarul de cercetatori

Limitarea numarului de cercetatori ajuta Apple sa scape de rapoarte de valoare foarte scazuta privind bug-urile. In timp, insa, compania ia in calcul deschiderea si catre publicul larg, in functie de rezultate.

Apple se alatura, astfel, altor companii majore care ofera astfel de premii. Printre acestea se numara Facebook, AT&T, Google, Microsoft, Tesla Motors si Yahoo.

Citeste si:
Apple a devenit cea mai valoroasă companie din lume
Apple a devenit cea mai...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri