Cauți alternative la economisirea banilor „la saltea” (care, după cum știm, se devalorizează din cauza inflației crescute)? Ei, bine, atunci când te convingi că investițiile la bursă sunt o soluție pentru tine, ți se va deschide un nou orizont.

Startul poate fi însă copleșitor. Găsirea acțiunilor care reprezintă o bună oportunitate de investiție poate dura o eternitate. Cum să scurtezi acest proces? Începe prin a investi în companiile ale căror produse le folosești zilnic.

Avantajele investiției în acțiunile ale căror produse sunt des utilizate

Motivul pentru care unele companii devin bine cunoscute este că mulți dintre noi le folosim produsele, generându-se astfel vânzări și profituri.
Companiile respective au dovedit, de-a lungul timpului, că pot rezista evenimentelor neprevăzute și continuă, astfel, să crească într-un ritm constant. Aceste companii vând lucruri de care oamenii au nevoie sau le folosesc, indiferent de contextul economic.
Dacă investești și, în același timp, utilizezi produsele lor, un mic procent din vânzări îți revine și ție, prin dividendele încasate.

Doi pași simpli pentru a investi în produsele folosite zilnic

  • Pasul 1. Fii atent, zilnic, la acele produse pe care le folosești în mod regulat. Iată un scenariu posibil, inspirat din viața oricăruia dintre noi.

Dimineața te trezești, folosești aparatul de ras Gillette (Procter&Gamble - PG) și te speli pe dinți cu pasta și periuța de dinți Oral-B (PG);
Apoi, faci un duș rapid și îți speli părul cu șamponul Head&Shoulders (PG);

Îți pui repede niște cereale cu lapte de la Nestlé (NESN) și urmărești știrile de pe telefonul tău Apple (AAPL), după care Facebook (FB) îți dă reminder că astăzi este ziua bunicii;

În drum spre serviciu, îți alimentezi Volkswagenul (VOW3) și plătești cu cardul Visa (V);

Apoi, te oprești la Starbucks (SBUX) pentru o cafea bună;

Pentru prânz, treci pe la McDonald’s (MCD) drive thru pentru un sandwich și un pahar de Coca-Cola (KO), pentru că ești în lipsă de timp;
În drum spre casă, trebuie să ajungi pe la farmacie să cumperi o rețetă cu medicamente fabricate de Pfizer (PFE);

După o zi ca asta, un film bun urmărit pe Netflix (NFLX) este tot ce-ți mai doreai;

Nu în ultimul rând, pe tot parcursul zilei, Google (GOOGL) ți-a fost cel mai bun prieten;

Pentru bărbați, lucrurile poate sunt mai simple. Însă, în cazul femeilor, se mai adaugă zilnic multe altele: scutecele Pampers (PG), produsele de îngrijire L'Oreal (OR), brățara Pandora (PNDORA) și ceasul Fossil (FOSL), cumpărăturile din Carrefour (CA), biletele de avion pentru un weekend într-o capitală europeană de la Wizz Air (WIZZ), etc.

  • Pasul 2. Alege un broker prin intermediul căruia poți investi în acțiunile preferate.

Brokerul îți oferă posibilitatea de a investi în acțiunile companiilor ale căror produse le folosești zilnic, prin intermediul platformei de tranzacționare puse la dispoziție.

De exemplu, XTB România a dezvoltat in-house xStation5, o platformă premiată, care este deosebit de utilă și intuitiv de folosit, indiferent de nivelul de pregătire la care te-ai afla. Are un design simplu și îți permite să investești în oricare dintre acțiunile de mai sus, plus multe altele.

7 lucruri de care să ții cont atunci când începi să investești în produsele des utilizate

Chiar dacă produsele unei companii răspund unei nevoi pe o piață în creștere, acest lucru nu te scutește să analizezi situația ei, competiția din industrie și factorii macroeconomici care afectează atât prețul, cât și evaluarea acțiunilor sale.

Chiar dacă îți place o anumită companie, dacă tu crezi că nu mai există potențial de creștere al acțiunilor acesteia, atunci bucură-te doar de produsele sale și evită să mai investești în ea.

Deși familiarizarea cu o companie este un punct de plecare, evită să iei o decizie investițională unidimensională.

Poți începe cu acțiunile cunoscute, însă, pe parcurs, nu trece cu vederea și concurenții mai puțin cunoscuți din aceeași industrie și potențialul lor de performanță mai bun. De multe ori, companiile în curs de dezvoltare sunt cele care au tocmai acele produse care ajung să schimbe complet modul în care trăim.

În general, investițiile implică riscuri. Acestea nu-ți garantează un anumit profit și pot determina pierderea unei sume de bani sau chiar a tuturor fondurilor investite.

De regulă, investițiile determină îndeplinirea obiectivelor pe termen lung, cum ar fi educația unui copil sau finanțarea perioadei de pensionare.
Există o mulțime de evenimente economice și de piață incontrolabile, care pot afecta performanța acțiunilor pe perioade scurte de timp.

Avertisment cu privire la riscuri:

Orice opinii, cercetări, analize, preţuri sau alte informaţii oferite cu titlul de comentarii generale de piaţă nu reprezintă sfaturi de investiţii. XTB nu este răspunzător pentru orice pierdere sau pagubă incluzând şi fără limitare la orice pierdere sau câştig care poate lua naştere direct sau indirect din utilizarea sau bazarea pe astfel de informaţii. Vă aducem la cunoştinţă că informaţiile sau cercetările bazate pe date istorice nu garantează viitoare performanţe sau rezultate. 79% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.

Sursă: www.worldtrademarkreview.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri