Curtea casei tale este o extensie în aer liber a spaţiului tău de locuit. Chiar şi în sezonul rece, în zilele în care soarele îşi face simţită prezenţa, timpul petrecut în curte, împreună cu familia, este unul semnificativ. Pentru asta, noi am introdus în acest articol cele mai importante elemente pe care trebuie să le ai, pentru a transforma o curte banală în locul preferat al întregii familii.

Una din plăcerile simple ale vieţii este petrecerea timpului de calitate cu familia şi prietenii. Poţi face asta oriunde, indiferent dacă locuieşti într-o garsonieră sau într-o casă cu etaj. Astăzi ne vom axa pe transformarea spaţiului exterior, mai exact a curţii, în unul funcţional şi plăcut. Pentru asta, ai nevoie de câteva elemente importante, pe care le poţi cumpăra în timp, iar rezultatul te asigurăm că nu te va dezamăgi.

Aşadar, iată care sunt lucrurile care nu trebuie să-ţi lipsească din curte, pentru ca aceasta să devină locul preferat al tuturor:

Gardul

Ştim, atunci când vine vorba despre curtea casei tale, nu te gândeşti prima oară la gardul casei. Însă, acesta are un rol extrem de important în viaţa ta, nu doar din punct de vedere al designului, cât şi al siguranţei.

Înainte de a investi în mobilier de exterior, lumini calde şi elemente de decor, investeşte în siguranţă şi intimitate. În prezent, există numeroase modele de garduri, în funcţie de bugetul şi designul dorit. Poţi opta pentru un model de sipca metalica gard, un gard de lemn sau chiar din beton.

Mobilierul de exterior

Fie că sunteţi un grup de oameni activi, ce iubesc să practice diverse sporturi în aer liber, fie că, mai degrabă, petreceți majoritatea timpului stând, mobilierul de exterior este un element obligatoriu.

Găseşti pe piaţă modele diverse, în funcţie de stilul, culoarea şi bugetul preferat. Însă, înainte de a-l cumpăra, trebuie să ai deja bine stabilit cum vrei să arate curtea ta. Abia apoi poţi începe cumpărăturile, fără a regreta ulterior produsele alese.

Chiar dacă ai ales deja un set de canapele şi fotolii pentru exterior, nu uita să iei şi cel puţin un șezlong. Cu sau fără piscină, sigur va exista cineva care iubeşte să lenevească sub razele soarelui.

Copertina sau umbrelele pentru soare

Oricât de mult ai iubi soarele, nu poţi sta oricând şi oricât fără puţină umbră. În funcţie de construcţia casei tale, poţi opta pentru montarea unei copertine sau a unei umbrele mari. Zilele în care soarele este prea puternic sau când plouă nu trebuie să te împiedice să petreci timp în aer liber, atât timp cât ai protecţia necesară.

Ceea ce vei alege să montezi depinde de preferinţele personale şi de buget, dar ambele opţiuni menţionate mai sus sunt alegeri excelente pentru a crea un loc umbrit în zona terasei.

Lumina şi decoraţiunile

Acum că am depăşit zona lucrurilor practice, putem trece la crearea ambianţei dorite. Cele mai importante elemente în crearea unei ambianţe plăcute sunt luminile şi obiectele de decor.

Mai mult ca sigur, îţi doreşti să te bucuri de zona exterioară atât noaptea, cât și pe timpul zilei. Pentru asta, nu trebuie decât să alegi tipul de iluminat preferat: de la o instalaţie luminoasă creată special pentru exterior, până la lampadare sau chiar lumini de sine stătătoare. A petrece timp în curtea casei după apusul soarelui unei zile caniculare de vară sau a unei zile senine de toamnă este un mod excelent de a încheia o zi banală de marţi, împreună cu cei dragi.

Pentru a crea un mediu relaxant, îţi recomandăm să optezi pentru o lumină caldă şi să adaugi câteva elemente de decor exterior.

Cu aceste 4 elemente poţi transforma o curte aparent banală într-un loc primitor şi plăcut, indiferent de anotimp. Acum nu-ţi mai rămâne decât să te relaxezi pe verandă sau chiar să organizezi o petrecere de neuitat în curte!

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri