Intr-o declaratie depusa la Bursa de la Seul marti seara, Samsung a anuntat ca a luat „decizia finala” de a opri productia. Acest lucru inseamna ca grupul nu va mai produce sau vinde modelul.

Gigantul a anuntat in mod oficial retragerea de la comercializare a smartphone-ului Galaxy Note 7 si suspendarea productiei pentru acelasi model controversat, dupa ce a doua varianta a prezentat acelasi risc de a lua foc in timpul incarcarii bateriei.

Compania le-a recomandat consumatorilor, care detin smartphone-urile originale sau a doua varianta, inlocuita, a modelului, sa le inchida imediat, sa le returneze si sa ceara rambursarea banilor sau schimbarea cu un alt model produs de gigantul sud-coreean.

De asemenea, autoritatile sud-coreene au precizat ca au descoperit un nou defect de productie in ceea ce priveste smarthphone-ul Samsung Galaxy Note 7. Comisia Statelor Unite pentru Siguranta Consumatorilor a anuntat ca va continua investigatia in ceea ce priveste cele cinci incidente, in care un smartphone al companiei sud-coreene a izbucnit in flacari sau s-a supraincalzit, desi gigantul tehnologic a anuntat retragerea imediata de pe piata a modelului.