Teodor Blidarus, managing partner Softelligence, spune ca exista un deficit de 6.000 de specialisti pe an in industria IT din Romania.

Prezent la emisiunea Wall-Street 360, Teodor Blidarus, unul dintre cele mai importante nume din IT-ul romanesc, cu o firma care are o cifra de afaceri de 3,5 milioane de euro pe an, a spus ca piata educationala creeaza in momentul de fata 5.000 - 6.000 de specialisti, desi ar avea nevoie de 12.000 pe an pentru a acoperi cererea.

“Avem 70.000 de specialisti in piata. Ne-ar fi de ajutor in urmatorii 3-4 ani 12.000 de oameni pentru a acoperi cererea”, spune Blidarus.

El a mentionat si de importanta recrutarii in domeniul IT, departamentul de HR devenind unul dintre cele esentiale si care genereaza venituri, nu fac doar suport de business.

“Recrutarea in IT a devenit un core skill intr-o companie. Acum doi ani, cand am decis sa largim si sa investim mult in echipa de recrutare, care are acum cinci oameni. Pe noi nu vanzarile ne tineau pe loc, ci numarul de angajati. Ajungi sa te uiti diferit la un departament de recrutare. Pe vremuri HR-ul era suport pentru business, acum e generator de revenue”

Cum ajungem la 12.000 de specialisti pe an?

E o intrebare dificila la care nimeni nu are raspuns, de fapt. Blidarus, prin ANIS, incearca sa promoveze cateva initiative.

“Sunt niste initiative pe educatia formala, unde am sustinut proiecte de legi care vizeaza introducerea de materii de algoritmica in scoli. Colaboram cu tot ceea ce inseamna invatamant alternativ. Apar multe initiative care formeaza specialisti si nu sunt universitati acreditate si sustinem scolile alternative de reconversie profesionala”, a spus Blidarus.

“Avem doua teme la ANIS in care investim toate resursele pe care le avem. Inovatia si educatia. Ele vor duce la cresterea IT-ului romanesc in continuare. Fara inovatie ne va fi foarte greu. Va fi greu sa ne miscam pe treapta valorica a serviciilor pe care le livram. Educatia este cea care sta la baza crearii unui avantaj competitiv sustenabil.”, a incheiat presedintele ANIS.

Vlad Andriescu (start-up.ro)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri