In timp ce bucurestenii mor de cald in autobuze, Brasovul lanseaza un portofel electronic pentru plata transportului in comun

Utilizatorii transportului in comun din Brasov vor putea achita incepand cu data de 01 August 2018, calatoriile cu autobuzele si troilebuzele detinute de RATBV S.A. Brasov cu ajutorul telefonului mobil, prin intermediul aplicatiei 24pay.

Aplicatia 24pay a fost dezvoltata de compania PTP Online, membra a grupului de firme Ecco Group Development, si este un portofel electronic care pune la dispozitia calatorilor serviciul de plata cu cardul bancar pentru transportul in comun. In urma acestui proces, Brasov intra pe harta oraselor din Romania, alaturi de Arad si Timisoara, care ofera calatorilor o alternativa rapida de cumparare a titlurilor de calatorie, conform unui comunicat de presa.

Pentru a achizitiona un titlu de calatorie, utilizatorii trebuie sa acceseze sectiunea ”Transport Public” din aplicatie si sa scaneze codul QR afisat in statie sau in mijlocul de transport in comun. Daca telefonul este echipat cu tehnologia NFC, acesta se va apropia de eticheta cu simbolul NFC. Dupa scanare, utilizatorul va selecta titlul de calatorie dorit. Dupa confirmarea tranzactiei, titlul de calatorie achizitionat va fi disponibil in sectiunea Bilete pentru control. In cadrul operatiunii de control de bilete, calatorii au obligatia de a prezenta telefonul cu aplicatia 24pay in vederea efectuarii controlului valabilitatii titlului de calatorie pe mijlocul de transport utilizat.

Toate afisele cu instructiuni si coduri QR au fost puse la dispozitia RATBV cu titlu gratuit de catre PTP Online. Intrucat scanarea codului QR de pe afis este o conditie obligatorie pentru efectuarea platii, societatii comerciale RATBV ii revine obligatia asigurarii permanente a prezentei afiselor 24pay in toate statiile si mijloacele de transport, prin verificari periodice si inlocuirea afiselor deterioare.

Citeste si:
INS: Câți turiști străini au vizitat România în luna ianuarie
INS: Câți turiști străini au...

Astfel, calatorii din Brasov vor putea achizitiona prin intermediul aplicatiei 24pay bilete pentru o calatorie urbana cu valabilitate 50 minute, in valoare de 2 lei (TVA inclus), o calatorie pe linia 20 Poiana cu valabilitate 50 minute – 5 lei (TVA inclus) sau un abonament de 1 zi pe toate liniile (in afara de linia 20 Poiana), cu valabilitate pana la ora 24:00 in ziua cumpararii – 10 lei (TVA inclus).

Solutia 24pay cuprinde o aplicatie pentru calatori (portofel virtual), o aplicatie pentru controlor, dedicata verificarii valabilitatii biletelor de transport si o interfata desktop pentru generarea rapoartelor de activitate si financiare.

In perioada urmatoare, PTP online va lansa aplicatia 24pay pentru plata transportului in comun in alte 3 orase din Romania. Aplicatia 24pay este disponibila pentru sistemele de operare Android si iOS, iar utilizatorii o pot descarca gratuit din Google Play sau App Store. Pentru utilizarea aplicatiei, este necesara adaugare initiala a unui card bancar Visa/Mastercard, platile pentru achizitia biletului fiind derulate prin solutia de plata cu card oferita de Banca Transilvania.

Citeste si:
Clujul adauga o noua optiune de plata a transportului in comun
Clujul integreaza plata...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri