Preturile smartphone-urilor iPhone, produse de catre gigantul Apple, vor creste semnificativ in cazul in care acestea vor ajunge sa fie asamblate in Statele Unite ale Americii, conform companiei de servicii financiare globale, Merrill Lynch, detinuta de catre Bank of America, cea mai mare banca din tara producatorului de telefoane.

Sambata, presedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a postat un mesaj pe reteaua sociala Twitter prin care ii indeamna pe cei de la Apple sa isi fabrice produsele in SUA pentru a evita taxele pe care acesta le-a propus pentru produsele importate din China.

Comentariul presedintelui Donald Trump vine la o zi dupa ce a fost adusa in atentia publicului scrisoarea trimisa de Apple catre Robert Lighthizer, reprezentant comercial al Statelor Unite in cadrul Biroului pentru Politici Comerciale ale SUA (USTR), in care se preciza faptul ca lista cu produse chinezesti in valoare de 200 de miliarde de dolari care ar putea fi taxate suplimentar din aceasta toamna vor afecta dispozitivele Apple Watch, AirPods, MAc mini si Apple Pencil, conform CNBC.com.

Compania Merrill Lynch precizeaza ca Apple ar putea, in urma presiunii exercitate de catre Donald Trump, sa isi mute o serie din procesele de asamblare a produselor iPhone in SUA, nu de productie.

“Ideea de intoarcere a proceselor de productie in SUA este din nou pe agenda presedintelui Trump. Noi suntem de parere ca Apple ar putea stabili cu Hon Hain si Pegatron mutarea unui procent mic din procesul de asamblare a modelelor iPhone in SUA, ca raspuns al cererii formulate de catre presedintele american”, precizeaza analistul Wamsi Mohan intr-un mesaj trimis clientilor Merrill Lynch.

Reprezentantul Merril Lynch mai adauga faptul ca in cazul in care Apple muta 10% din procesul de asamblare in SUA, pretul mediu de vanzare al produselor iPhone va creste cu 8 procente. Iar, in cazul in care Apple muta 50% sau 100% din procesele de asamblare, pretul iPhone-urilor ar urma sa creasca intre 14 si 20%.

iPhone 2018: Cand vor fi lansate si ce preturi ar putea avea

iphone 2018

sursa foto : shutterstock.com

Apple va prezenta noua gama de iPhone-uri pe 12 septembrie, mentinandu-si obiceiul de a-si programa evenimentele de prezentare la jumatatea lunii septembrie, de fiecare data la aceeasi ora. Pre-comenzile vor fi lansate incepand cu 14 septembrie, iar telefoanele ar urma sa ajunga la fanii iPhone intre 21-28 septembrie, conform techradar.com.

Conform zvonurilor, iPhone XS ar putea fi lansat la un pret de 999$, in timp ce iPhone XS Plus va costa in jur de 1.199 de dolari. Cel de-al treilea model, cu ecranul LCD de 6,1 inch, despre care se vorbeste ca ar fi o versiune mai ieftina, ar putea avea un cost de 699$.

Apple, prima companie a carei capitalizare bursiera a atins 1.000 de miliarde de dolari

iPhone 2018 preturi iPhone 2018

sursa foto: shutterstuck.com

Gigantul Apple a devenit prima companie americana listata a carei capitalizare bursiera a atins 1.000 de miliarde de dolari, dupa castigurile trimestriale solide raportate la inceputul lunii august.

In cursul sedintei de pe 2 august a Bursei de la New York, actiunile Apple au urcat cu 2,8% la nivelul record de 207,05 dolari, atingand pragul de 1.000 de miliarde de dolari.

Veniturile trimestriale ale producatorului de iPhone-uri au urcat la 53,3 miliarde de dolari, depasind estimarile analistilor, de 52,3 miliarde de dolari. Pentru trimestrul trei din 2018, compania americana se asteapta la venituri de 60-62 de miliarde de dolari, tot peste previziunile analistilor, de 59,6 miliarde de dolari.

Apple a vandut 41,3 milioane de iPhone-uri in trimestrul doi din 2018 iar pretul mediu a fost de 724 de dolari, in timp ce analistii se asteptau la 694 dolari.

Sursa foto: By Evan El-Amin / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri