Heroes of Tech, primul Summit global pe teme de tehnologie pusa in slujba societatii, este gazduit de organizatia non-guvernamentala Code for Romania, a doua cea mai mare organizatie de civic tech din lume si membra a Code for All, o retea care cuprinde astazi 20 de tari de pe 5 continente.

Evenimentul, care se va desfasura in perioada 8-11 octombrie, a dedicat cate o zi principalelor preocupari ale organizatiilor si companiilor de tehnologie civica de pe glob, incercand ca prin grupuri de lucru, paneluri si workshop-uri sa gaseasca solutii de crestere a comunitatii de inovatori civici de pe tot globul, conform unui comunicat de presa emis de catre organizatori.

Pe parcursul acestui eveniment, alaturi de voluntari Code for All din toata lumea, vor fi prezenti invitati precum Tatiana Proskuryakova, Country Manager World Bank pentru Romania si Ungaria, Bianca Escalante, Senior Manager GitHub, Kasia Odrozek, Project Manager Mozilla, William Tyner, National Geographic, Jennifer Pahlka, fondator Code for America, nominalizata de revista Wired ca fiind unul dintre cei 25 de oameni care au revolutionat lumea in ultimul sfert de secol, si multi alti lideri din intreaga lume.

Programul evenimentului este structurat astfel:

  • Ziua 1 – ”Forta tehnologiilor puse in slujba cetatenilor” - Dedicata workshop-urilor si grupurilor de lucru, aceasta zi va aborda teme precum utilizarea eficienta a datelor sau crearea unor programe deschise special gandite pentru aplicatii destinate uzului public. Cu exemple precum aplicatia pentru monitorizarea alegerilor electorale din Romania sau cercetarea olandezilor de la Fundatia pentru Cod Public din Amsterdam, ziua va aduce in prim-plan modul in care datele pot fi ”traduse” in informatie relevanta pentru cetateni.
  • Ziua 2 – ”Cum crestem impactul tehnologiilor civice” - O zi dinamica, in care sunt organizate panel-uri si sesiuni de lucru pe diferite domenii in care se construiesc aplicatii sau alte solutii tehnologice de colaborare: combaterea dezinformarii in general si a fenomenului ”fake news” in particular, explicarea legii pentru cetateni, sprijinirea valorilor democratice, reducerea efectelor devastatoare ale dezastrelor naturale, protectia mediului etc.
  • Ziua 3 – ”Civic Tech in context global” - Ziua a treia este rezervata relatiei cu autoritatile, indiferent daca vorbim de Uniunea Europeana, parteneriatele nationale sau locale. De la modul de conectare si identificare a problemelor care necesita solutii pentru cetateni pana la integrarea aplicatiilor in sistemele si procesele publice de lucru, sesiunile din aceasta zi ofera o imagine de ansamblu asupra modului in care tehnologia si sistemele publice ar putea lucra impreuna.
  • Ziua 4 – ”Cum dezvoltam tehnologiile civice intr-un mod sustenabil” - Conferinta se incheie cu o zi marcata de sesiuni de lucru practice, cu teme care tin de dezvoltarea comunitatilor de voluntari civic tech: de la strategii de atragere de fonduri si planificare de resurse pana la egalitatea de gen, comunicarea si promovarea inovatiei in acest domeniu.

Mai multe detalii despre eveniment puteti gasi aici.

Code for Romania a fost fondata in anul 2015 de Bogdan Ivanel, Doctor in Stiinte Juridice si cercetator, din dorinta de a raspunde cu solutii reale impactului social devastator pe care l-a avut tragedia Colectiv asupra societatii romanesti. Code for Romania este in prezent parte din Comitetul Executiv al Code for All, cea mai mare retea de tehnologie civica din lume care numara astazi peste 20 de tari, organizatii formate din voluntari specialisti in IT, design sau stiinte sociale care inoveaza in domeniul problemelor sociale si sistemice din tari de pe tot globul.

Code for Romania a creat printre altele si aplicatia Monitorizare Vot, prima platforma din Romania care asigura monitorizare in timp real a alegerilor, aplicatie adoptata acum si de alte state din lume, precum Polonia sau Mexic.

Citeste si:
Future Banking Meetup #6: user experience, ultima frontieră în...
Future Banking Meetup #6:...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri