Cat timp petreci lipit(a) de telefon, in fiecare zi? Google si Apple au instrumentele necesare care sa te ajute sa iti tii sub control dependenta de ecranele terminalelor mobile. Poti folosi aceste facilitati pentru a vedea cat timp stai cu telefonul deschis si ce aplicatii folosesti cel mai des.

“Screen Time” al Apple poate fi gasit sub “Settings”. Facilitatea iti arata, in grafice simple, cat timp stai cu iPhone-ul deschis intr-o anumita zi sau o saptamana intreaga, si iti arata si ce aplicatii te-au tinut cel mai mult ocupat.

Google a introdus o aplicatie nativa in terminalele Pixel, “Digital Wellbeing”, care ofera date similare. Totodata, au introdus si o optiune pentru a seta limitari. Pentru alte terminale Android, sunt o multime de aplicatii in Google Play care pot fi descarcate pentru monitorizarea timpilor de folosire ale terminalelor mobile.

Printre aplicatiile cele mai folosite sunt Facebook, Instagram si Messages, urmat de Gmail.

Conform Pew Research Center, unul din cinci adulti din SUA folosesc Internet doar de pe telefonul mobil, nefolosind aproape deloc broadband-ul de acasa pentru browsing sau retele sociale.

Aproape 40% dintre tinerii cu varste intre 18 si 29 de ani spun ca sunt “aproape constant” pe Internet, prin intermediul telefoanelor mobile.

Pana in prezent nu exista studii clare privind impactul asupra sanatatii celor care petrec multe ore pe zi “lipiti” de ecranele telefoanelor mobile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri