UiPath reorganizeaza in aceasta saptamana o serie din activitatile sale la nivel global, proces in urma caruia 400 de angajati vor fi disponibilizati.

Reprezentantii UiPath precizeaza, intr-un punct de vedere trimis ca urmare a informatiilor aparute in presa legate de concedieri, ca aceasta mutare vine dupa o evaluare a echipelor si a investitiilor interne, dupa doi ani de crestere. Echipa de management a luat aceasta decizie de a reorganiza arii ale business-ului care nu se aliniaza cu focusul prezent si de a implementa schimbari care sa asigure mentinerea culturii organizationale a UiPath.

"Obiectivele noastre de crestere raman ambitioase, iar UiPath va incheia anul cu 50% mai multi angajati decat la 1 ianuarie 2019. Avem in acest moment peste 5.000 clienti la nivel global, o crestere de 60% fata de inceputul anului", se arata in anutul companiei.

Reorganizarea vine intr-un moment in care veniturile anuale recurente ale companiei fondate in Romania arata bine. UiPath precizeaza ca venitul anual recurent (AAR - Annual Recurring Revenue), factorul principal de evaluare a companiilor de software, a depasit 300 de milioane de dolari, mai mult decat dublu fata de acum un an si de 12 ori mai mare decat acum doi ani.

  • Octombrie 2017 – 25 milioane de dolari
  • Octombrie 2018 – 150 milioane de dolari
  • Octombrie 2019 – peste 300 milioane de dolari

"Estimarile noastre arata ca UiPath detine un share de 20% din piata globala de Robotic Process Automation (RPA). Am incheiat trimestrul 3 cu 5,027 clienti la nivel international si semnam contracte cu aproximativ 9 clienti in plus in fiecare zi. Printre clientii nostri se numara companii majore de tip enterprise din toate industriile si din sectorul public (Walmart, Verizon, GE, ExxonMobil, PepsiCo, Amazon, PwC, UnitedHealth, etc.). 8 dintre companiile Fortune 10 sunt clienti UiPath, precum si 62% din companiile Fortune 500", se arata in anuntul trimis de catre UiPath.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri