Trencadis, companie de tehnologie lansata in Romania si specializata in solutii de dezvoltare software pentru mediul guvernamental si cel de business, estimeaza pentru 2019 o cifra de afaceri de peste 15 milioane de euro, in crestere cu peste 300% fata de anul trecut.

Cifra de afaceri din acest an a fost sustinuta de cresterea numarului de proiecte de livrare infrastructura hardware si software, precum si de efectele generate de investitiile realizate in dezvoltarea echipei in anii 2017 si 2018. De asemenea, au contribuit la evolutia cifrei de afaceri investitiile in competentele tehnice ale echipei si in tehnologiile care au produs primele proiecte de anvergura pe solutii de tip big data, plus materializarea proiectelor externe, in special pe piata din Grecia. Valoarea estimata a cifrei de afaceri din proiectele derulate in sectorul privat va depasi in acest an nivelul de 9 milioane de euro.

“Credem in puterea tehnologiei ca motor principal pentru o administratie publica eficienta si transparenta, iar rezultatele inregistrate de compania noastra in anul 2019 ne arata un potential de crestere a gradului de inovare in dezvoltarea solutiilor informatice din sectorul public si privat. Ne bucuram ca investitiile anterioare in dezvoltarea si specializarea echipei genereaza o crestere si o diversificare a numarului de proiecte”, declara Mihnea Mihailescu, Deputy CEO Trencadis.

Crestere robusta pentru Trencadis in 2020: urmeaza un proces de consolidare prin achizitii si investitii in firme

Pentru urmatorul an, compania Trencadis estimeaza o crestere sustinuta a businessului, cu un ritm similar celui inregistrat in 2019, iar cresterea organica va fi completata de un proces amplu de consolidare prin achizitii si investitii in firme inovatoare.

Evolutia pozitiva a companiei Trencadis se bazeaza, de asemenea, pe investitiile realizate in cresterea echipei si in programele de formare si specializare care dezvolta competentele angajatilor. Astfel, numarul de angajati ai companiei a crescut in ultimul an cu 25%, iar echipa Trencadis a ajuns la un numar de 60 de specialisti in prezent. De asemenea, ca parte a strategiei de crestere a cotei de piata ca integrator IT&C, Trencadis si-a extins portofoliul de proiecte de vanzare de infrastructura hardware si software.

In prezent, exista multe motive de optimism pentru care reprezentantii Trencadis cred in puterea tehnologiei ca motor principal pentru o administratie publica mai eficienta si transparenta. “Prin intermediul proiectelor de integrare a sistemelor IT si de mentenanta livrate partenerilor nostri, institutiile publice din Romania, vedem o serie de tendinte pozitive in administratia publica: spre exemplu, specialistii din administratie adopta si implementeaza intr-un ritm mai rapid procese de digitalizare in furnizarea serviciilor publice oferite comunitatilor. Speram ca acest ritm sa creasca in continuare si consideram ca avem datoria civica de a ne implica pentru a recupera din investitia scolilor romanesti care ne-au format”, declara Mihnea Mihailescu.

De asemenea, un factor important care va stimula eficientizarea administratiei publice datorita utilizarii tehnologiei este deschiderea mai multor apeluri de proiecte cu finantare europeana si cu scop de digitalizare a serviciilor publice in 2018 si 2019 care se pot derula in perioada 2020-2022.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri