O companie din România preia ”modelul Twitter” și își lasă angajații să lucreze de acasă pe termen nedefinit

Metro Systems România, parte a grupului Metro, a fost printre primele companii care au avut inițiativa de a lucra de la distanță pentru a limita efectele COVID-19: cei peste 800 de angajații au fost anunțați că pot să lucreze de acasă încă din 11 martie, cu cinci zile înainte de declararea stării de urgență în România. Acum, compania își propune să prelungească acest stil de lucru pe perioadă nedeterminată.

În contextul COVID-19, la nivel internațional mai multe companii au adoptat diverse politici pentru „lucratul de acasă”. Cele mai multe sunt din domeniul tehnologiei, dar și alte organizații, din sectoare mai conservatoare - precum imobiliare, contabilitate și administrație locală - analizează această posibilitate, conform unui comunicat de presă transmis de către companie.

Chiar dacă a decis să ofere angajaților posibilitatea de a lucra din confortul casei, Metro System România nu renunță la birourile fizice, însă analizează posibilitatea de a le adapta vremurilor, transformându-le în spații de co-working sau hub, setând astfel direcțiile viitorului în ceea ce privește munca în echipă.

”Ne îndreptăm către organizația de viitor, îmbinând cu succes mediile fizice și virtuale de lucru pentru o identitate de brand potrivită tuturor tipurilor de angajat”, spune Sidonia Barna, Manager Resurse Umane.

Sursa foto: Sharomka / Shutterstock.co


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Noul CEO THCServers: resimțim accelerarea afacerilor online din România
Setari Cookie-uri