[Video] Trotinetele electrice de închiriat care vin ”singure” la tine fără a mai fi nevoie să le ridici dintr-un loc anume

Un nou serviciu de inchiriat trotinete electrice și-a făcut apariția într-o mică suburbie din Statele Unite ale Americii. Acestea sunt mai voluminoase decât cele tradiționale, vin cu mai multe componente atașate pe ghidon și pe punte, ”roți ajutătoare” și se deplasează singure la locația utilizatorului odată comandate prin aplicație.

Este vorba despre primul serviciu de închiriat trotinete, ce pot fi controlate prin telecomandă, lansat în Statele Unite ale Americii. Trotinetele electrice se deplasează la locația utilizatorului fiind controlate de către o echipă aflată într-un birou situat la aproape 3.000 de kilometri distanță, scrie publicația TheVerge.

În spatele serviciului se află cele două companii, Go X și Tortoise și incubatorul Curiosity Labs, toate trei entitățiile fiind convinse că acesta este viitorul micromobilității urbane. Începând cu această săptămână, în jur de 100 de trotinete electrice vor fi disponibile pentru a fi închiriate într-o zonă de birouri aflată la marginea orașului american Atlanta.

Utilizatorii pot solicita trotineta electrică și în câteva minute aceasta va ajunge singură la punctul de preluare. Piața de inchiriat trotinete electrice din Statele Unite ale Americii ar putea ajunge la 15 miliarde de dolari în 2025, conform estimărilor platformei statista.com.

Tot din rândul trotinetelor ”inteligente”, Segway-Ninebot a dezvăluit anul trecut un model nou de trotineta electrica pentru ride sharing, care nu mai necesita persoane pe teren pentru operatiunea de incarcare. Aceasta se numește KickScooter T60 și dispune de inteligența artificiașă pentru a se deplasa către o stație de încarcare. Compania a anunțat începerea testării lor în toamna anului trecut.

Citeste si:
Seat a lansat trei noi mijloace de transport electrice pe două roți
Seat a lansat trei noi...

Sursa foto: begalphoto / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Noul CEO THCServers: resimțim accelerarea afacerilor online din România
Setari Cookie-uri