Trăim în era digitală, iar asta aduce după sine un flux continuu de informații, a cărui gestiune poate deveni ulterior o provocare. Există o cantitate uriașă de date necesară desfășurării activităților de zi cu zi, ceea ce înseamnă o nevoie continuă a creșterii spațiului de stocare, puterii de procesare și complexității analizelor necesare.

Să numim această cantitate uriașă de date “Big Data”. Orice sistem funcțional, fie el fizic sau digital, funcționează pe principiile Big Data. Aceasta din urmă se referă la absolut toată informația pe care cineva o înregistrează în scopul îmbunătățirii serviciilor sale.

Ce este Big Data?

Pe cât de simplu pare termenul la prima vedere, în spatele lui stă ceva mult mai complex. Big Data se definește practic prin seturi mari de date, ce pot fi analizate computațional în scopul dezvăluirii tiparelor și trendurilor ce ajută procesul decizional.

Instrumentele clasice de procesare a datelor fac față cu greu unui flux atât de mare de informații ca Big Data. În ziua de azi, există companii de software specializate în managementul informațiilor - companii care, prin intermediul serviciilor cloud, permit colectarea, transformarea, stocarea, procesarea, analiza și vizualizarea întregii cantități de date, fie ele structurate sau nestructurate. Una din ele este BigConnect.

Ce aduce BigConnect?

BigConnect oferă soluții de banking, retail, telecom, sănătate, siguranță publică, respectarea legii, farma, cyber și marketing. Totodată, pune la dispoziție servicii de Reseller Hosting, găzduire VPS, găzduire eCommerce VPS, WordPress VPS, Magento VPS, OpenCart VPS și găzduire PrestaShop VPS.

BigConnect vine în ajutorul tău cu servicii de Cloud computing, oferind flexibilitate, agilitate și scalabilitate. În BigConnect Cloud găsești toate instrumentele necesare pentru a organiza bazele de informații, dar și pentru a controla eficient activele.

Despre BigConnect

Istoria BigConnect Cloud a început în urmă cu 6 ani, mai exact în 2015. Încă de la fondare, compania a avut că zone de specializare Big Data, Cloud, Machine Learning și AI, fiind una dintre primele echipe de pe piață cu expertiză reală în aceste segmente.

Soluția BigConnect a avut la bază nevoile reale ale clienților - de la posibilitatea colectării și transformării în timp real a datelor nestructurate și structurate, până la analize complexe de relații, comportamente, pattern-uri și așa mai departe. Mai mult de atât, are capacitatea de a colecta, îmbogăți și oferi analize oricât de complexe, peste volume oricât de mari de date.

În timp, platforma de Augmented Data Intelligence pentru date structurate și nestructurate s-a transformat într-o soluție Cloud completă. Deoarece se investește permanent în cercetare-dezvoltare, următorul obiectiv este să devină principalul furnizor de servicii Cloud în zona de Data Transformation, Analytics și Augmented Intelligence din estul Europei.

Viziunea BigConnect este de a democratiza accesul la Big Data, AI și Machine Learning, oferind consumatorilor finali posibilitatea folosirii acestor tehnologii într-un mod eficient, din punct de vedere al costurilor și resurselor implicate.

De asemenea, Bigconnect pune la dispoziție un întreg ecosistem în care o companie poate evolua, având la un click distanță toată tehnologia necesară oricărui stadiu de dezvoltare în care s-ar afla: de la închiriere de servere virtuale și capacitate de stocare, până la Big Data și AI.

Ce oferă BigConnect

Servere de Baza

BigConnect oferă servere echilibrate, cu o cantitate adecvată de memorie, care sunt optimizate pentru a găzdui aplicații cum ar fi bloguri și aplicații web, dar și medii de testare și staging, caching in-memory și baze de date.

Servere Dedicate

Servere optimizate pentru calcul, cu core-uri CPU dedicate, ce utilizează procesoare de ultimă generație. Sunt special proiectate pentru aplicații cu utilizare intensivă a procesorului, codare video, machine learning, difuzarea reclamelor, procesare batch și servere web front-end active.

Load Balancers

Pentru îmbunătățirea disponibilității, securității și performanței aplicațiilor prin distribuirea traficului în mai multe servere.

Object Storage

Stocare de obiecte simplă, compatibilă 100% cu protocolul S3. Rețeaua de livrare de conținut incorporata (CDN) permite stocarea, servirea și arhivarea oricărei cantități de conținut web, imagini, fișiere normale și media pentru aplicațiile web.

Inteligență Artificială

O familie cuprinzătoare de API-uri cognitive. Serviciul este proiectat pentru a aduce AI la îndemâna oricărui dezvoltator, fără a necesita expertiză și tehnici avansate de programare.

BigGraph

Un motor masiv de date de tip graf, cu capabilități avansate de securitate, căutare, model semantic de date, suport pentru interogări Cypher, SQL și multe altele.

CodeLab

Explorări rapide de date și construirea de modele de învățare automată, utilizând notebook-uri colaborative care accepta mai multe limbaje de programare și vizualizări de date încorporate.

Cloud DNS

Servicu de găzduire de domenii web cu funcții avansate și configurare vizuală.

Data Pipelines

Modernizarea depozitelor de date fără a necesita cunoștințe de programare sau abilități speciale și alimentarea platformelor de analiza cu date din orice sursă.

Explorer

Potrivit pentru analiza documentelor text, imagini, clipuri video, audio, rețele, tranzacții, apeluri și multe altele.

Kafka

BigConnect Cloud gestionează fiecare parte a instalării, execuției și scalarii Apache Kafka. Crearea cluster-ului nou este doar la un click distanță, iar cluster-ul nou vă fi disponibil în doar două minute.

Spark

Un serviciu complet gestionat și extrem de scalabil pentru rularea Apache Spark la scară largă.

Sponge

Un crawler complet, vizual, flexibil și extensibil care adună informații din site-uri web și social media.

TetraML

O platformă de învățare automată, complet distribuită în memorie, cu scalabilitate liniară și cei mai utilizați algoritmi de învățare statistică și învățare automată - inclusiv Gradient Boosted Machines, Generalized Linear Models, Deep Learning și multe altele.

Trino

Un motor de interogare SQL distribuit pentru executarea interogărilor analitice interactive pe surse de dae de toate dimensiunile, de la gigabytes la petabytes.

BigConnect oferă cea mai buna infrastructură și servicii Cloud fiabile, rentabile și ușor de folosit.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri