Operatorul telecom Vodafone anunță mai multe demersuri care incurajează clienții să prelungească de utilizare a telefoanelor noi, predarea, reciclarea dispozitivelor vechi, dar și să găsească dispozitive premium second-hand.

Începând din această primăvară, Vodafone le oferă lor săi de pe europene o listă extinsă de servicii, incluzând asigurare, asistență și reparare pentru dispozitive. De asemenea, Vodafone va lansa o platforma digitala care le va da lor mai multe optiuni de predare a telefoanelor pe care nu le mai folosesc.

Totodată, voi încuraja orice ar trebui să predea dispozitivul mobil nefuncțional pe care compania îl va recicla în mod responsabil sau reutiliza pentru cauze sociale. Nu în ultimul rând, Vodafone va oferi o gama extinsă de smartphone-uri de top recondiționate, la prețuri competitive.

Vodafone și Recommerce anunță astăzi un parteneriat strategic prin care cea mai mare baza de clienți de smartphone-uri din Europa pentru a beneficia de dispozitive second-hand premium.

Păstrarea unui telefon pentru încă un an poate reduce impactul de CO2 cu până la 29%. Achiziționarea unui smartphone recondiționat înseamnă aproximativ 50 kg mai puțin CO2, cu până la 20% mai puțin decât cantitatea produsă pentru fabricarea unui smartphone nou și elimina necesitatea extragerii a 164 kg de materiale prime, precizează reprezentanții companiilor.

Pentru fiecare milion de smartphone-uri predate către Vodafone pentru recondiționare și revânzare, emisia a peste 50.000 de tone de CO2 poate fi evitată.

Majoritatea piețelor pe care Vodafone operează au deja servicii de predare a telefoanelor, programe buyback, dar și servicii de reparație pentru a încuraja achiziționarea să repare sau să recicleze dispozitivele vechi. Angajamentul Vodafone de astăzi urmărește că toți clienții din Europa să poată beneficia de o abordare digitală extinsă și aliniată, care va include:

•Asigurare pentru telefoanele noi cumpărate de la Vodafone, cu protecție împotriva accidentelor;

•Opțiuni flexibile de predare sau schimbare a vechiului telefon prin intermediul unei aplicații intuitive destinate clienților Vodafone, care le va permite să primească rapid plata pentru dispozitivul predat sau, după caz, credit pentru căutarea unui telefon nou;

•Servicii de reparații rapide care pot prelungi durata de viață a dispozitivelor deteriorate accidental;

•Comercializarea la scară largă a unei game de telefoane de top recondiționate, pe lângă dispozitivele noi;

•Încurajarea clienților să-și predea vechile telefoane mobile pentru reciclare sau pentru cauze sociale

Afacerile viitorului sunt cele care vor fi sustenabile. Descoperă-le pe Green Start-Up și abonează-te la newsletter-ul care te va ajuta să afli de ele!

Sursa foto: Vodafone

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri