Producătorul de cabluri e­lec­trice şi de fibră optică Prysmian deschide un centru de excelență în IT la București, în spațiul de coworking Mindspace din zona Pipera.

Investiția totală în Centrul de Excelență IT Prysmian se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro pentru o perioadă de 6 ani. Din aceștia, 7,5 milioane de euro sunt parte a unui ajutor de stat din partea statului român, obținut în 2022.

„Decizia de a deschide acest spațiu de birouri vine atât din dorința de a fi alături de colegii noștri, de a le oferi condiții mai bune de lucru, dar și de a putea fi alături de partenerii noștri, care doresc să afle mai multe despre Prysmian, fără a mai fi nevoie de deplasarea la Slatina”, a declarat Daniela Burca, COO Prysmian Romania.

Compania Prysmian România va fi prezentă la HR 2.0 - Piața muncii, între prudență și încetinire economică, ce va avea loc pe 3 aprilie, la Sheraton Hotel. Participarea la conferință este gratuită, iar înscrierea o poți face AICI

Biroul de la București este o extindere a Centrului de Excelență în IT din Slatina, locul de unde sunt administrate toate procesele digitale ale fabricii. În acest Centru de Excelență specialiștii și dezvoltatorii de soluții SAP sau dezvoltatori IT se pot pregăti la cele mai înalte standarde. În același timp, personalul Centrului de Excelență va putea accesa diferite programe și oportunități din cadrul întregului Prysmian.

Faptul că suntem aici, în România, nu este o măsură de reducere a costurilor, ci de a aprecia înalta specializare în IT a românilor. Construim aici un Centru de Excelentă, pentru că credem în România și potențialul ei. Oamenii care vor lucra cu noi, vor lucra la nivel mondial, alături de colegi din California, Germania sau Noua Zeelandă. Suntem prezenți în mai mult de 50 de țări, iar astfel se va putea vedea cât de important este Centrul de Excelență pe care îl dezvoltăm, pentru inovarea întregului grup.

Giovanni Cauteruccio CIO & CDO Prysmian

În spațiul Prysmian din zona de coworking Mindspace din București vor lucra și angajații Prysmian ce sunt stabiliți în Capitală. Astfel procesele fabricilor Prysmian vor fi mai eficient administrate și acest lucru va scuti atât timpul pierdut cu deplasarea la Slatina, dar va ajuta și la creșterea productivității. În biroul din București vor putea lucra 30 de persoane, angajați ai Centrului de Excelență, dar și angajați ce se află in tranzit.

Sursa foto: Facebook/ Prysmian

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri