Ponderea femeilor care lucrau anul trecut ca specialişti în tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (TIC) s-a situat la 19,4% în Uniunea Europeană, iar în rândul statelor membre UE cea mai ridicată pondere se înregistra în Bulgaria, Estonia şi România, arată datele publicate vineri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), scrie Agerpres.

La nivelul UE, în 2023 ponderea femeilor angajate ca specialişti TIC a crescut cu 2,7 puncte procentuale (pp) comparativ cu 2013 (când se situa la 16,7%) şi cu 0,5 pp faţă de 2022 (când se situa la 18,9%).

Anul trecut, cea mai ridicată pondere în rândul statelor membre UE se înregistra în Bulgaria (29,1%), Estonia (26,8%) şi România (26%), iar cea mai redusă în Cehia (12,4%), Malta (13,8%), Ungaria şi Italia (ambele cu 15,7%).

La nivelul UE, 9,8 milioane de persoane lucrau anul trecut ca specialişti în tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, reprezentând 4,8% din totalul persoanelor angajate.

În ultimii ani s-a observat o tendinţă de creştere a specialiştilor TIC, numărul persoanelor care lucrează în acest domeniu urcând cu 1,5 pp din 2013, şi s-a înregistrat o creştere de 0,2 pp comparativ cu 2022 (4,6%).

În rândul statelor membre UE, cea mai ridicată pondere a specialiştilor TIC în 2023 a fost în Suedia (8,7%), Luxemburg (8%) şi Finlanda (7,6%), iar cea mai redusă în Grecia (2,4%), România (2,6%) şi Slovenia (3,8%).

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri