Veniturile Google in T1, in scadere pentru prima data in istorie

Veniturile afisate de Google in primul trimestru din 2009 au scazut cu 3% fata de cele din ultimul trimestru al anului trecut, aceasta fiind prima scadere a veniturilor inregistrata vreodata de Google in doua trimestre consecutive, scrie TechCrunch.
Gigantul online a raportat venituri de 5,51 miliarde de dolari pentru trimestrul incheiat la 31 martie 2009, in crestere cu 6% fata de aceeasi perioada a anului 2008, insa in scadere cu 3% fata de ultimul trimestru din 2009. Scaderea a fost totusi sub estimarile analistilor, cei de la JP Morgan, de exemplu, asteptandu-se la scaderi de 43% fata de trimestrul anterior.

Profitul companiei in primul trimestru a fost de 1,42 miliarde de dolari (0,95 miliarde euro), respectiv 4,49 dolari per actiune, in crestere cu 9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand Google a afisat un profit de 1,31 miliarde de dolari, repectiv 4,12 dolari per actiune.

"Google a avut un trimestru bun, avand in vedere gravitatea recesiunii”, a explicat Eric Schmidt, director executiv al Google. Cu toate acestea, numarul angajatilor a scazut de la 20.222 la 20.164, de la sfarsitul lunii decembrie si pana la sfarsitul lunii martie. Tot la sfarsitul lunii trecute, The Guardian scria ca Google va concedia 200 de angajati ai diviziilor globale de vanzari si marketing, 100 fiind de la operatiunile companiei din Statele Unite.

Actiunile Google, care s-au apreciat cu 26% de la inceputul anului, la Nasdaq Stock Market. Veniturile obtinute in afara SUA au reprezentat 52% din vanzarile totale, in crestere fata de 50% in al patrulea trimestru. Castigurile companiei vin in contextul in care cheltuielile pentru publicitatea online vor scadea la 4,5% in 2009, comparativ cu o crestere de 10% in 2008, conform estimarilor Emarketer Inc., citate de NewsIn.

Circa 64% din utilizatorii de internet din SUA au folosit Google ca motor de cautare, compania fiind urmata de Yahoo!Inc (21%) si Microsoft Corp (8,3%), conform ComScore.

Cum se pregateste Google pentru ‘vremuri grele’Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri