Grupul canadian Research In Motion (RIM), producatorul telefoanelor mobile BlackBerry, ocupa prima pozitie in topul Fortune al companiilor cu cel mai rapid ritm de crestere din lume, relateaza The Economic Times.
Apple, principalul concurent al companiei RIM pe piata mondiala a telefoanelor mobile de ultima generatie, ocupa locul 39, informeaza NewsIn.

Potash Corporation of Saskatchewan Inc, cea mai mare companie de ingrasaminte din lume, este o alta firma canadiana inclusa in primele zece locuri ale clasamentului Fortune.

Printre primele zece se mai afla doua companii din China: Shanda Interactive Entertainment si o pagina de internet.

RIM controleaza in prezent 56% din piata smartphone-urilor din Statele Unite.

Cu sediul in Hamilton, aproape de Toronto, RIM a afisat un venit net de 3,42 miliarde dolari in primul trimestru fiscal din 2010, in urcare cu 53% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In ciuda estimarilor pietei, compania a afisat un profit trimestrial record, de 643 milioane dolari, fata de 482 milioane dolari in aceeasi perioada din 2008.

Compania de comunicatii wireless, care are in prezent circa 12.000 angajati, si-a extins piata de la clientii corporate la persoane fizice.

Apple a reprezentat o imensa provocare anul trecut pentru producatorul BlackBerry, prin lansarea i-Phone. Cu toate ca a facut fata acestei provocari, Fortune a avertizat RIM de intensificarea concurentei, in contextul in care cerintele consumatorilor se schimba.

Pentru a fi eligibile in acest clasament, companiile straine trebuie sa fie tranzactionate la o bursa din Statele Unite si sa publice rezultate trimestriale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri