Restaurantul Per Se, din Time Warner Center, New York este un local select, unde rezervarile se fac cu circa o luna inainte si o masa dureaza intre patru si cinci ore, potrivit criticului Sam Sifton, de la New York Times.
Deschis in 2004, ca o extensie exclusivista pe Coasta de Est a Statelor Unite a celebrului restaurant californian French Laundry, detinut de acelasi Thomas Keller, Per Se este un loc in care se mananca “cea mai buna si interesanta mancare”, potrivit criticului New York Times.

Daca in primii ani de la deschidere, abordarea clientilor a fost una usor rigida, Per Se s-a “maturizat” in timp, nivelul maxim de rafinament fiind atins odata cu venirea chef-ului Eli Kaimeh, in 2010.

Printre cele mai apreciate feluri servite la Per Se se numara: Oysters and Pearls (o reteta adusa de Keller de la French Laundry, care inseamna sabayon de tapioca cu stridii din Boston si caviar de sturion servite intr-un bol de portelan), foie gras de rata servit cu mere caramelizate, tulpini de telina (celery), alune de padure caramelizate si otet balsamic de ienupar, salata cu smochine, napi, seminte de pin si stevie sau homar calit in unt clarificat cu usturoi verde, crema de hrean si cartofi glazurati intr-o emulsie de sfecla.

Un meniu la Per Se porneste de la 295 de dolari, fara bauturi incluse si presupune noua sau mai multe feluri principale, plus canapes ca aperitive si mini tarte la desert, dar parerea avizata a unui somelier poate dubla acest pret. Potrivit criticului newyorkez, o masa in doi la Per Se poate costa pana la 1.000 de dolari.

La Per Se se poate manca si ieftin, restaurantul punand la dispozitia clientilor cu buget mai redus un meniu a la carte in salonul din fata localului cu preturi intre 14 si 46 dolari.

Restaurantul are 16 mese si vedere la doua dintre principalele puncte de atractie turistica din New York, Columbus Circle si Central Park.

Sursa foto: www.perseny.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri