Grecia va introduce in ianuarie 2013 un sistem supranumit Ariadna, care va conecta datele institutiilor de stare civila cu cele ale agentiilor de asigurari sociale, pentru a combate fraudele care ating 500 de milioane de euro pe an, a declarat joi ministrul Muncii, Ioannis Vroutsis, transmite AFP, citata de Mediafax.

"Sistemul va intra in functiune la 1 ianuarie 2013, pentru a pune capat infractiunilor, posibile din cauza netransmiterii datelor referitoare la nasteri, casatorii, divorturi si decese", a spus Veoutsis intr-o conferinta de presa.

El a aratat ca statul a dezvoltat masuri de pedepsire a infractiunilor, dar de aceasta data este vorba de prevenire.
Masura are loc in conditiile in care creditorii Greciei fac presiuni asupra guvernantilor pentru adoptarea de bune practici si combaterea coruptiei.

Numai in cazul pensiilor, controalele efectuate incepand din 2010 au scos la iveala 42.000 de cazuri de pensii platite pentru persoane decedate sau fictive, a spus Veoutsis.

Sistemul Ariadna, numit astfel dupa o printesa care l-a ajutat pe Tezeu sa gaseasca iesirea din labirintul unde a ucis Minotaurul, se bazeaza pe certificarea modificarilor de stare civila de catre notari, care transmit aceste informatiile agentiilor de asigurari sociale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cutremur cu magnitudinea de 5,1 grade, intr-o insula greceasca