Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat sambata Israelul ca a incalcat un armistitiu cu miscarea islamista palestiniana Hamas, bombardand intensiv Fasia Gaza, si a declarat ca spera la o incetare a ostilitatilor in cel mai scurt timp, relateaza AFP.
"Israelul face un adevarat tapaj international cu cei morti ai sai (...). De fapt, Israelul este cel care a incalcat armistitiul", a declarat Erdogan (foto) pentru presa, pe aeroportul din Ankara, inaintea unei vizite in Egipt, relateaza Mediafax.

"Este o tactica a Israelului, care doar arata cu degetul spre Hamas si ataca (Fasia) Gaza", a declarat Erdogan, care a anuntat ca a discutat vineri seara la telefon despre conflictul din Fasia Gaza atat cu presedintele american Barack Obama, cat si cu cel rus, Vladimir Putin.

El a subliniat ca va discuta despre acest subiect cu presedintele egiptean Mohamed Morsi, in cadrul unei intalniri la Cairo.

Trei israelieni au fost ucisi joi, in urma unui tir de racheta asupra sudului Israelului dinspre Fasia Gaza.

Ca riposta, aproximativ 500 de raiduri au fost efectuate de la inceputul operatiunii israeliene "Pilon al Apararii", potrivit unor surse medicale, opertiuni in care au fost ucise cel putin 30 de persoane.

Erdogan a indemnat ferm marile puteri sa actioneze pentru obtinerea unui armistitiu in Fasia Gaza, deoarece, "bilantul mortilor, majoritatea femei si copii, nu inceteaza sa creasca".

Turcia, anterior un aliat apropiat al Israelului, are relatii tensionate cu aceasta tara, dupa ce comandouri israeliene au ucis noua cetateni turci care incercau sa incalce o blocada israeliana impusa Fasiei Gaza, la bordul unui feribot turc incarcat cu ajutoare umanitare, in mai 2010.

Sursa foto: wikipedia.org
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri