Cel putin 30 persoane au fost ucise in violentele care au izbucnit sambata in orasul egiptean Port Said dupa ce 21 de persoane implicate in incidentele produse in 2012 la un meci de fotbal au fost condamnate la moarte, informeaza AFP, preluat de Mediafax.
Apropiatii condamnatilor au luat cu asalt inchisoarea unde sunt incarcerati acestia, imediat dupa anuntarea sentintelor. Persoane ramase neidentificate au deschis focul spre fortele de ordine, omorand cel putin doi agenti de politie. Armata a trimis vehicule blindate in jurul inchisorii.

Cel putin 30 persoane au murit in violentele izbucnite sambata dimineata, au declarat surse medicale. Bilantul ii include pe cei doi politisti impuscati mortal. Conform televiziunii publice, alte peste 50 de persoane au fost ranite.

Justitia egipteana a condamnat la moarte 21 de persoane acuzate ca au fost implicate in incidentele soldate cu 74 de morti, anul trecut, dupa un meci de fotbal la Port Said.

Verdictul a fost primit cu urale de rudele victimelor prezente in sala de judecata de la Cairo. Saptezeci si patru de persoane, intre care si un politist, au murit in Egipt si peste 150 de oameni au fost raniti in violentele izbucnite dupa un meci de fotbal, in data de 1 februarie 2012, la Port Said. Violentele au inceput dupa fluierul final al partidei, cand sute de fani ai echipei gazda, Al Masry, au invadat terenul si au inceput sa arunce cu pietre si sticle asupra fanilor oaspeti, sustinatori ai formatiei Al Ahly.

Pe 9 martie va fi aflat verdictul in cazul altor 52 de inculpati, dintre care noua politisti.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri