Directorul general al producatorului de ketchup Heinz, William Johnson, ar putea primi peste 200 de milioane de dolari daca paraseste compania la preluarea controlului de catre noii actionari, in urma unei tranzactii de 28 de miliarde de dolari, informeaza Mediafax.
Companiile Berkshire Hathaway, condusa de Warren Buffet, si 3G au anuntat in februarie un acord pentru preluarea Heinz printr-o tranzactie evaluata la 28 de miliarde de dolari, inclusiv datorii. Achizitia nu a fost inca aprobata de actionarii Heinz.

Suma totala pe care seful Johnson ar putea sa o incaseze include o plata 56 de milioane de dolari prevazuta pentru despartirea de companie, 57 de milioane de dolari reprezentand pensie si compensatii amanate, precum si actiuni de 99,7 milioane de dolari aflate sub controlul acestuia, potrivit unui document transmis comisiei pentru bursa si valori mobiliare din SUA.

Pachetul de compensatii financiare pentru seful Heinz ar fi printre cele mai mari zece astfel de plati primite de directorii de companii americane, potrivit unui raport de anul trecut al firmei Governance Metrics International. Doar sase directori americani au primit mai mult de 200 de milioane de dolari la plecarea din companie.

"Suma reprezinta succesul directorului general Johnson in a spori activele actionarilor cu miliarde de dolari in perioada de 15 ani in care a fost presedinte si CEO", a afirmat un purtator de cuvant al Heinz, adaugand ca pachetul financiar include si actiuni obtinute de Heinz pe parcursul carierei sale de 30 ani in companie.

Johnson, 64 de ani, a devenit director general in 1998 si a sustinut extinderea companiei prin circa 40 de achizitii. In anul fiscal 2012, Heinz a inrgistrat vanzari de 11,7 miliarde de dolari, cu 8,8% mai mult fata de anul anterior.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri