Germania vrea noi reforme si progrese mai rapide in tarile zonei euro afectate de criza datoriilor, potrivit unui raport pregatit de biroul cancelarului Angela Merkel si obtinut de revista Der Spiegel, in care este evaluata evolutia inregistrata in contextul regulilor bugetare mai stricte din UE.

Regulile bugetare au reusit sa initieze in toate statele zonei euro o "mobilizare politica generala pentru reforme structurale si o mai buna competitivitate", scrie publicatia germana, citata de cotidianul american New York Times, noteaza Mediafax.

Totusi, in Italia "piata muncii poate fi liberalizata mai mult", in timp ce in Grecia si Spania sunt "esentiale" noi reforme in privinta legilor prea rigide de pe piata muncii.

Pentru a-si imbunatati finantele, Franta si-a crescut veniturile la buget, dar trebuie sa taie si din cheltuieli, se arata in raportul pregatit de biroul cancelarului.

Reformele au nevoie de tip pentru a-si arata efectele, dar la nivelul zonei euro sunt necesare progrese mai rapide, afirma economistii germani.

O sursa apropiata executivului de la Berlin a afirmat ca pozitia guvernului nu s-a schimbat si considera in continuare ca pentru a-si depasi problemele, tarile zonei euro trebuie sa adopte reforme si sa-si consolideze finantele publice.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Ce spun economistii principalelor banci despre "taxa pe lacomie"?