Diplomati din SUA si UE au avut intrevederi cu oficiali egipteni si cu sustinatori ai lui Morsi

Diplomati americani si europeni au avut intrevederi cu membri ai Guvernului interimar din Egipt si cu sustinatori ai presedintelui Mohamed Morsi, in incercarea de a gasi o solutie politica la criza din aceasta tara, relateaza BBC News online.

Discutiile intervin pe fondul tensiunilor din ce in ce mai mari generate de planurile de dispersare a celor doua manifestatii organizate de o luna de sustinatorii lui Mohamed Morsi la Cairo, scrie Mediafax.

Peste 100 de sustinatori ai lui Morsi au fost ucisi in violentele care au urmat demiterii acestuia de catre armata pe 3 iulie.

La cateva ore dupa intalnirea cu reprezentanti ai Miscarii Fratii Musulmani, subsecretarul de Stat american William Burns s-a intalnit cu ministrul egiptean de Externe, Nabil Fahmy. La reuniuni a participat si emisarul Uniunii Europene, Bernardino Leon.

Ministrul egiptean de Externe, generalul Abdel Fattah al-Sisi, a dat asigurari Washingtonului ca Guvernul interimar sustinut de armata depune eforturi pentru reconcilierea politica. Duminica, generalul al-Sisi a avut o intrevedere cu reprezentanti ai partidelor islamiste in incercarea de detensionare a situatiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri