Secretarul american al Apararii Chuck Hagel le-a reamintit vineri fortelor insarcinate cu controlul arsenalului nuclear american ca nu au "dreptul de a gresi", relateaza AFP.

Seful Pentagonului a subliniat ca fortele strategice americane trebuie sa dea dovada de "profesionalism", noteaza Mediafax.

"Controalele riguroase pe care le-am efectuat in cadrul Departamentului Apararii au scos in evidenta fapte care demonstreaza o lipsa de profesionalism", a apreciat Hagel intr-un discurs, la sediul comandamentului strategic al armatei americane (STRATCOM), in Nebraska.

"Vreau sa le zic profesionistilor nostri din cadrul STRATCOM ca nu au dreptul de a gresi in profesia pe care au ales-o. Este ceea ce americanii asteapta de la voi, de la noi toti. Voi trebuie sa fiti la inaltime, noi toti trebuie sa fim la inaltime", a afirmat Hagel.

In opinia ministrului american, "perfectiunea ar trebui sa fie o norma" pentru fortele nucleare.

Citeste si:
Recunoasteti personajul din imagine? El este noul lider nord-coreean
Recunoasteti personajul din...

La sfarsitul lui octombrie, patru ofiteri din cadrul fortelor aeriene americane au fost pedepsiti pentru ca, in cazul a doua incidente, au lasat deschisa usa care duce la postul de lansare a bombei atomice pe care ar fi trebuit sa o pazeasca.

Cele doua incidente reprezinta noi probleme pentru fortele strategice americane. In august, o inspectie la fortele aeriene a calificat drept "nesatisfacatoare" unitatea care se ocupa de controlul misiunilor intercontinentale (ICBM) de la Malmstrom.

In mai, 17 ofiteri ai bazei de la Minot au ramas fara certificare dupa o evaluare incorecta a aptitudinilor lor de a desfasura operatiuni de lansare.

Citeste si:
Seful Pentagonului: NATO nu isi poate permite state "parazite"
Mark Esper, seful...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Madonna donează 1 mil. dolari pentru descoperirea unui vaccin anti-coronavirus
Setari Cookie-uri