Procesul, in care este vorba despre contrabanda de aproape doua tone de heroina, a inceput in provincia Quang Ninh la inceputul lunii ianuarie. Alti zeci de oameni au fost condamnati de la doi ani pana la inchisoare pe viata. Inculpatii fac parte dintr-un grup care facea contrabanda cu heroina din Laos in Vietnam si China din 2006.

Presedintele completului de judecata a declarat agentiei de stiri AFP ca procesul a avut loc la inchisoare din cauza gravitatii cazului si este doar prima etapa a unei anchete speciale efectuate de politia din Quang Ninh.

Traficul cu droguri se pedepseste cu moartea in 32 de tari. Printre acestea este si Malaezia, unde, in urma cu cateva zile, un roman de 47 de ani a fost prins cu 2,7 kg de cocaina in aeroportul din Kuala Lumpur. El venea din Dubai si incerca sa se imbarce intr-un avion spre Vietnam. Romanul a fost retinut pentru doua saptamani, iar daca va fi acuzat, risca pedeapsa cu moarte.

Celelalte tari in care traficul cu droguri se termina cu pedeapsa cu moartea sunt Afganistan, Arabia Saudita, Bangladesh, Brunei, China, Coreea de Nord, Cuba, Egipt, Emiratele Arabe Unite, India, Indonezia, Iran, Irak, Iordania, Kuweit, Laos, Maroc, Oman, Qatar, Pakistan, Singapore, Siria, Somalia, Sri Lanka, Statele Unite, Sudan, Taiwan, Thailanda, Yemen si Zimbabwe.