Statele din cadrul G7 au avertizat luni Rusia ca sunt pregatite sa inaspreasca sanctiunile impotriva ei, in cazul unei escaladari in Ucraina, potrivit unui comunicat comun al statelor G7 publicat la sfarsitul unei reuniuni extraordinare de la Haga, relateaza Mediafax, care citeaza AFP.

Confirmand decizia lor de a nu participa la summitul G8 programat in iunie, in statiunea rusa Soci, in Rusia, aceste state au anuntat ca pot fi adoptate "sanctiuni sectoriale coordonate care vor avea consecinte si mai grave asupra economiei ruse, daca Rusia va continua continua aceasta escaladare".
"Se pare ca (statele G7) au o viziune comuna cu privire la cele mai importante domenii care ar trebui sa fie vizate (de posibile noi sanctiuni): domeniul energetic, bancile si finantele, armamentul...", a declarat un oficial american de rang inalt, sub protectia anonimatului.
"Adoptarea unor astfel de sanctiuni ar afecta per ansamblu economia si fiecare recunoaste ca va trebui sa plateasca pentru aceasta. Insa cel mai mult vor avea de platit rusii, deoareece ei vor fi izolati la nivel global", potrivit sursei citate.
"Caile diplomatice pentru calmarea situatiei raman deschise si noi incurajam Guvernul rus sa se foloseasca de ele", a adaugat G7, indemnand Moscova sa initieze un dialog cu Kievul si sa "accepte ofertele de mediere internationala".
Liderii statelor din cadrul G7 au decis sa-si suspende participarea la summitul G8 "pana cand Rusia nu-si va schimba atitudinea, iar conditiile pentru un dialog constructiv nu vor fi intrunite".
Recent, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat ca excluderea Rusiei din grupul tarilor puternic industrializate - G8 - "nu ar fi o mare tragedie". "Daca partenerii nostri occidentali cred ca acest format este depasit, asta este", a afirmat Lavrov intr-o conferinta de presa organizata la Haga. "Noi nu ne agatam de acest format si nu ar fi o mare tragedie daca nu ar mai exista G8", a spus Lavrov.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri