Rusia ar putea introduce sanctiuni comerciale impotriva Republicii Moldova daca aceasta tara va semna Acordul de asociere cu Uniunea Europeana, afirma oficiali guvernamentali rusi, citati de Bloomberg Businessweek.

Republica Moldova intentioneaza sa semneze Acordul de asociere cu UE luna viitoare, situatie care ar putea afecta competitivitatea produselor rusesti. Rusia ar putea majora taxele de import pentru a-si proteja piata de produsele europene care vor ajunge prin Republica Moldova, afirma doi oficiali guvernamentali rusi care au preferat sa pastreze anonimatul.

Natalia Timakova, purtatorul de cuvant al premierului rus Dmitri Medvedev, a refuzat sa faca vreun comentariu privind posibila reactie rusa fata de Republica Moldova. Pe 12 mai, dupa vizita in regiunea separatista Transnistria, vicepremierul rus Dmitri Rogozin avertiza ca va "insista pentru revizuirea relatiilor economice cu R.Moldova", potrivit Mediafax.

Bloomberg Businessweek aminteste ca Rusia a adoptat o serie de masuri protectioniste pentru a exprima nemultumirea fata de apropierea statelor ex-sovietice de Uniunea Europeana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri