Agentia federala pentru aviatie din Statele Unite (FAA) a ridicat interdictia impusa companiilor aeriene de a zbura catre Israel, in contextul conflictelor cu Fasia Gaza, avertizand ca "situatia este foarte instabila" in zona, informeaza AFP.

"FAA a ridicat restrictiile privind zborurile americane catre si de la aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv, anuland o directiva pentru echipaje pe care o reinnoise anterior", arata un comunicat al agentiei, publicat miercuri seara.
Agentia a emis o prima interdictie de deservire a acestui aeroport marti, pentru 24 de ore, dupa ce o racheta palestiniana a cazut in apropierea aeroportului. Restrictia a fost reinnoita miercuri.

Dupa presiuni la cel mai inalt nivel in vederea anularii interdictiei, FAA a precizat, miercuri, intr-un comunicat ca "lucreaza strans" cu Guvernul israelian pentru "a analiza noile informatii pe care le-a furnizat si pentru a determina daca potentialele riscuri pentru aviatia civila americana s-au redus".

Majoritatea companiilor internationale mari si-au anulat zborurile catre Israel pana joi, punand pe primul plan siguranta pasagerilor.

Citeste si:
SUA interzic avioanelor comerciale americane sa survoleze Siria....
SUA interzic avioanelor...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Noua Zeelanda interzice intrarea strainilor care vin din China
Setari Cookie-uri