Grupul sunit extremist, cunoscut ca Statul Islamic din Irak si Levant (ISIL), a preluat controlul celui mai mare orask din Irak, Mosul, in urma cu doua saptamani, si a inceput sa impuna restrictii asupra activitatii comerciale din oras.

Potrivit interpretarii Statului Islamic a legii Sharia, statuile si operele de arta care au forma unor fiinte umane sunt interzise.

Potrivit unei postari pe Twitter a NBC News, Statul Islamic nu permite proprietarilor de magazine sa expuna in vitrine manechine care nu au fetele acoperita cu valuri.

Citeste si:

Termina-ti stocul si inceteaza sa mai vinzi tigari

Aceasta nu este insa singura restrictie aplicata in sectorul comercial. Un vanzator de lenjerie intima a fost somat sa renunte la acest post si sa il cedeze unei femei, arata Reuters. De asemenea, un comerciant care vindea tigari a spus, cerand sa nu ii fie mentionat numele, ca un om s-a apropiat de el si i-a cerut in mod politicos, dar ferm: "Termina-ti stocul si inceteaza sa mai vinzi tigari".

Reactiile la postarea NBC News de pe Twitter critica masurile aplicate de Statul Islamic in Mosul. "Asadar asta inseamna eliberarea Irakului sau indeplinirea misiunii" sau "nu cred ca ISIL reprezinta toti irakienii. Libertatea / democratia sunt vulnerabile, evident", spun doi utilizatori in comentarii.

Sursa foto: Twitter