Jihadistii din Statul Islamic vor sa oblige proprietarii de magazine din orasul irakian Mosul, pe care acum il controleaza, sa acopere fetele manechinelor cu valuri islamice, sa interzica barbatilor sa vanda lenjerie intima pentru femei si sa scoata tigarile de pe piata, potrivit Global Post.

Grupul sunit extremist, cunoscut ca Statul Islamic din Irak si Levant (ISIL), a preluat controlul celui mai mare orask din Irak, Mosul, in urma cu doua saptamani, si a inceput sa impuna restrictii asupra activitatii comerciale din oras.

Potrivit interpretarii Statului Islamic a legii Sharia, statuile si operele de arta care au forma unor fiinte umane sunt interzise.

Potrivit unei postari pe Twitter a NBC News, Statul Islamic nu permite proprietarilor de magazine sa expuna in vitrine manechine care nu au fetele acoperita cu valuri.

Termina-ti stocul si inceteaza sa mai vinzi tigari

Aceasta nu este insa singura restrictie aplicata in sectorul comercial. Un vanzator de lenjerie intima a fost somat sa renunte la acest post si sa il cedeze unei femei, arata Reuters. De asemenea, un comerciant care vindea tigari a spus, cerand sa nu ii fie mentionat numele, ca un om s-a apropiat de el si i-a cerut in mod politicos, dar ferm: "Termina-ti stocul si inceteaza sa mai vinzi tigari".

Reactiile la postarea NBC News de pe Twitter critica masurile aplicate de Statul Islamic in Mosul. "Asadar asta inseamna eliberarea Irakului sau indeplinirea misiunii" sau "nu cred ca ISIL reprezinta toti irakienii. Libertatea / democratia sunt vulnerabile, evident", spun doi utilizatori in comentarii.

Sursa foto: Twitter

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri