Un convoi militar rus a intrat in Ucraina pe la un post de frontiera controlat de separatistii prorusi din estul tarii, a confirmat vineri Kievul, dupa ce jurnalistii britanici au observat miscari de blindate la granita tarii, relateaza AFP.

"Un convoi militar rus a trecut frontiera pe la postul de trecere Izvarin", a declarat pentru AFP Oleksii Dmitraskivski, un purtator de cuvant al operatiunii militare ucrainene din est. "Nu dispunem de informatii privind numarul de vehicule din acest convoi", a adaugat el, potrivit Mediafax.

Potrivit jurnalistilor de la cotidienele britanice The Guardian si Daily Telegraph, aflati in zona, 23 de vehicule blindate pentru transport de trupe, camioane de combustibil si alte vehicule logistice cu numere de inmatriculare militare rusesti au traversat frontiera joi seara, cu putin inainte de ora 22.00 (21.00, ora Romaniei).

Aceasta miscare a fost observata de la postul de frontiera rus Donetk, de langa postul de frontiera ucrainean Izvarin. Prin postul de trecere a frontierei Donetk trebuie sa treaca un convoi umanitar rusesc controversat, destinat populatiei din estul Ucrainei afectata de conflict.

Jurnalistii AFP au observat la randul lor vineri dimineata, de partea rusa, o coloana de zece transportoare blindate de trupe rusesti indreptandu-se spre postul de frontiera Donetk din Rusia. Autoritatile ucrainene au mai evocat in trecut incursiuni ale convoaielor militare rusesti in regiunile ucrainene Donetk si Lugansk, pornind din posturi de frontiera controlate de rebeli.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri