"Convoiul era format, in special, din vehicule blindate, 12 dintre care au fost distruse dupa primul atac al armatei. De asemenea, au fost distruse cateva tancuri", anunta armata implicata in operatiunea "antiterorista" din estul Ucrainei.

"Vehiculele care nu au fost afectate de atacuri s-au deplasat in directia localitatii Telmanovo", mentioneaza armata, intr-un mesaj publicat pe Facebook. Fortele militare ucrainene au adaugat ca au retinut in zona opt parasutusti rusi, care in prezent sunt interogati.

Autoritatile ucrainene au afirmat luni ca un convoi format din "zeci" de blindate si tancuri a trecut frontiera dinspre Rusia in sudul Ucrainei, in apropiere de Marea Azov, si este implicat in lupte cu granicerii, scrie Mediafax.

Citeste si:

"Frontiera ucraineana a fost incalcata de un convoi de zeci de tancuri si vehicule blindate", care au intrat pe teritoriul ucrainean in apropiere de orasul industrial Mariupol, a declarat purtatorul de cuvant al armatei ucrainene Leonid Matiuhin.

Mariupol, un oras cu 500.000 de locuitori aflat pe litoralul Marii Azov, in sud-estul Ucrainei, este situat la circa 50 de kilometri de frontiera rusa si la 110 kilometri sud de bastionul rebel Donetk.