Autoritatile europene de reglementare au dat unda verde pentru schimbul fabricilor Holcim (Elvetia) si Cemex (Mexic) din Spania, respectiv Germania.

Comisia Europeana (CE) a precizat ca achizitia operatiunilor Holcim din Spania de catre Cemex nu a ridicat niciun semn de indoiala privind competitia pe piata cimentului din peninsula iberica si ca un schimb intre cei doi giganti “va pastra suficienta concurenta”, noteaza WSJ.

Operatiunile detinute de catre Holcim in Spania au atras atentia autoritatilor concurentiale din Europa, care au precizat ca vanzarea business-ului catre un concurent ar creste foarte mult piata gri in anumite parti ale Spaniei. “Comisia Europeana a trimis o lista de obiectii referitoare la o eventuala preluare”.

Holcim, unul dintre cei mai mari producatori de ciment la nivel mondial, a anuntat la inceputul lunii iunie ca vrea sa cumpere operatiunile mexicanilor de la Cemex din Germania, in schimbul activitatii companiei mexicane pe piata din Spania Cele doua companii planuiesc inca de anul trecut sa realizeze tranzactiile, decizie care ar urma sa creasca activitatea mexicanilor la nivel european.

Retail jobs

Ce presupune schimbul dintre Holcim si Cemex

Holcim detine pe piata din Spania patru fabrici de ciment, circa 700 de angajati si o capacitate de productie de 3,9 milioane de tone de ciment / an, in timp ce mexicanii de la Cemex detin in Germania doua faclitati de productie de ciment. Tranzactia dintre cele doua companii are loc in contextul fuziunii globale dintre Holcim si francezii de la Lafarge, ambele companii fiind nevoite sa renunte la o parte din facilitatile de productie la nivel global pentru a primi acordul autoritatilor de reglementare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri F