Agenti ai politiei de frontiera din Coreea de Sud au tras focuri de avertisment, duminica, in timp ce zece militari nord-coreeni se apropiau de linia zonei demilitarizate dintre cele doua tari, relateaza site-ul agentiei Yonhap.

Incidentul a avut loc in zona Cheorwon, in provincia Gangwon, la aproximativ 90 de kilometri nord de Seul. Militarii nord-coreeni nu au depasit linia zonei demilitarizate si nu au ripostat la focurile de avertisment, noteaza Mediafax.

Pe 10 octombrie, la frontiera dintre cele doua Corei a avut loc un schimb de focuri declansat de fortele nord-coreene. Pe 7 octombrie, un incident similar a avut loc pe linia frontierei maritime dintre cele doua tari.

Coreea de Nord si Coreea de Sud au semnat doar un armistitiu in urma conflictului de la inceputul anilor 1950, fiind, teoretic, in situatie de razboi.

Maxim Tupikov / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri