Incepand cu toamna lui 2016 scriul de mana nu va mai face parte din curricula scolara. In locul acesteia, profesorii vor inlocui scrisul de mana cu lectii dedicate scrisului la dispozitivele electronice. Acest lucru insa nu este privit cu ochi buni chiar de toata lumea, mai ales o schimbare atat de brusca.

In timp ce unele tari sustin programe avansate pentru pentru a-si educa tinerii sa scrie la tastatura, altele ignora complet aceasta activitate considerand-o ca neavand o importanta asa mare. SUA este un exemplu de proactivitate in zona deprinderii tinerilor de aptitudini, doar ca nu exista o directie clara de a se folosi complet de scrisul electronic.

La finalul secolului al 19-lea inca nu era clar care este modul cel mai bun de a scrie. Exista un numar de solutii, insa cea mai buna s-a dovedit a fi cea invatata si folosita in scoala, aceea a scrisului de mana.

Dispozitivele inteligente creaza noi stiluri de lucru

In zilele noastre, insa, atat scrisul de mana cat si utilizarea tastaturii au inceput sa piarda teren in detrimentul noilor tehnologii tactile, utilizate cu precadere pe smartphone-uri, tablete, si mai nou calculatoare care dispun de tehnologii de scriere de acest fel. Directia inspre care merge viitorul scrisului incepe sa capete contur, iar necesitatea ca oamenii sa invete sa scrie corect tastand este necesara, insa ca acest lucru sa devina disciplina obligatorie cumva contravine cursului firesc al lucrurilor.

Citeste si:

Insa daca in Romania deja vorbim de manuale digitale, este posibil ca si in Romania sa fie implementata destul de curand o astfel de masura, mai ales ca suntem un popor care adopta noile tehnologii foarte usor!

Cum vi s-ar parea ca elevii din scolile primare sa renunte la pix si stilou in Romania?