Evenimentul anual, care a durat mai mult de patru ore in 2013, va fi difuzat in direct de televiziunile ruse. Conferinta ar urma sa fie dominata de dezbaterea privind rubla, in timp ce moneda nationala rusa traverseaza o perioada dificila din cauza scaderii pretului la petrol si a sanctiunilor occidentale.

Kremlinul anticipeaza discutii despre "economie, rubla, preturi si masurile pe care le va lua Guvernul rus", a declarat purtatorul de cuvant al presedintiei ruse, Dmitri Peskov, adaugand insa ca si agenda internationala va intra in atentia conferintei. "Anul acesta a fost neobisnuit din punctul de vedere al schimbarii paradigmei in sistemul relatiilor internationale si cu siguranta va genera interese si ne asteptam la astfel de intrebari", a adaugat el.

Toti cei 1.259 de jurnalisti acreditati au dreptul de a-i adresa intrebari presedintelui, a declarat Peskov, citat de Itar-Tass, in pagina electronica. "Nu au fost restrictii in privinta acreditarii", a precizat el. "Dimpotriva, avem reporteri care au venit din strainatate si Ministerul de Externe le-a acordat vize", a explicat Peskov.

El a declarat intr-un interviu pentru postul de televiziune Rossiia-24 ca spera sa vada reporteri din Ucraina, care lucreaza la Moscova si au acreditari. Potrivit listei postate pe site-ul oficial al Kremlinului, la conferinta vor asista si reporteri din Japonia, Statele Unite, Iran, Germania, Franta, Romania, Belarus, Suedia, Israel, China, Danemarca, Spania, Abhazia, Vietnam si Marea Britanie. Serviciul de presa al Kremlinului a declarat ca aceasta conferinta va avea loc la pranz, ora Moscovei, la Centrul de Afaceri International din capitala rusa, cu traduceri sincronizate in engleza, franceza si germana.

Sursa foto: MediafaxFoto