Rusia vrea sa construiasca o autostrada transsiberiana care ar putea-o lega de granita de est a statului american Alaska, trecand peste stramtoarea Bering, care separa Asia de America de Nord, dupa cum arata planul prezentat de presedintele companiei de cai ferate din Rusia, Vladimir Iakunin, relateaza CNN.

Planul a fost dezvaluit la o intalnire a Academiei de Stiinte din Rusia. Denumit Centura de dezvoltare trans-eurasiatica, proiectul propune construirea unei autostrazi de-a lungul actualei cai ferate transsiberiene, alaturi de o noua retea feroviara si conducte de gaz si petrol. "Acesta este un proiect interstatal si intre civilizatii", a declarat Iakunin, citat de Siberian Times, scrie Mediafax.

Autostrada va traversa Rusia, conectandu-se la actualul sistem rutier din Europa Occidentala si Asia. Distanta dintre vestul si estul Rusiei este de aproape 10.000 de kilometri. Iakunin a declarat ca autostrada va lega Rusia de America de Nord prin regiunea Ciukotka, peste stramtoarea Bering si peninsula Seward din Alaska. Raportul nu ofera precizari cu privire la drumul peste apa, daca va fi un pod, un tunel sau servicii de feribot. Cea mai scurta distanta dintre tarmul Rusiei si cel al Alaskai este de aproximativ 88 de kilometri, potrivit Centrului de informatii privind teritoriile publice din Alaska. Principala cale ferata transsiberiana merge de la Moscova la Vladivostok si acopera 9.258 de kilometri. Iakunin a fost descris drept un prieten apropiat al presedintele rus Vladimir Putin. Unele surse au speculat ca el ar putea fi potentialul succesor la presedintia rusa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri