"Armata rusa a inregistrat rezultate impresionante in campania din Siria", a declarat Vladimir Putin in Kazahstan, conform site-ului agentiei AP. "Zeci de baze de munitie si centre de comanda au fost distruse", a subliniat presedintele Rusiei, potrivit Mediafax.

"Sute de teroristi au fost eliminati", sustine liderul de la Kremlin, precizand ca intre 5.000 si 7.000 de militanti islamisti din Rusia si din alte republici foste sovietice s-au alaturat, in Siria, retelei teroriste Statul Islamic.

Aviatia militara rusa a lovit peste 380 de pozitii ale retelei teroriste Stat Islamic de la inceperea operatiunilor in Siria, pe 30 septembrie. "De la inceputul operatiunilor, am efectuat peste 600 de raiduri aeriene, bombardand peste 380 de obiective teroriste", a declarat colonelul Andrei Kartapolov, purtatorul de cuvant al Statului Major al armatei ruse.

Turcia a doborat o drona in apropierea frontierei cu Siria

Avioane de vanatoare turce au doborat o aeronava fara pilot in spatiul aerian al Turciei, in apropierea frontierei cu Siria, a anuntat vineri armata turca, intr-un comunicat citat de Hurriyet in editia electronica.

Tinta a fost un avion fara pilot, doborat in spatiul aerian al Turciei, care a cazut pe teritoriul turc, au precizat surse militare. "Un vehicul aerian de nationalitate necunoscuta a fost detectat in spatiul nostru aerian, la granita siriana, si cand si-a continuat deplasarea desi a fost avertizat de trei ori, avioanele noastre aflate in misiune de patrulare la frontiera au deschis focul si au doborat vehiculul, conform regulilor de angajament", a informat comunicatul publicat pe site-ul oficial al Statului Major General turc.

Sursa foto: Shutterstock / Vladimir Putin