Avioane de vanatoare turce au doborat o aeronava fara pilot in spatiul aerian al Turciei, in apropierea frontierei cu Siria, a anuntat vineri armata turca, intr-un comunicat citat de Hurriyet in editia electronica.

Tinta a fost un avion fara pilot, doborat in spatiul aerian al Turciei, care a cazut pe teritoriul turc, au precizat surse militare. "Astazi, un vehicul aerian de nationalitate necunoscuta a fost detectat in spatiul nostru aerian, la granita siriana, si cand si-a continuat deplasarea desi a fost avertizat de trei ori, avioanele noastre aflate in misiune de patrulare la frontiera au deschis focul si au doborat vehiculul, conform regulilor de angajament", a informat comunicatul publicat pe site-ul oficial al Statului Major General turc.

"Fortele armate turce isi indeplinesc misiunea cu determinare, conform regulilor de angajament", a insistat armata in comunicat, potrivit Mediafax.

"Intalniri periculoase" intre avioane rusesti si turcesti la frontiera cu Siria

Cel putin 13 "intalniri periculoase" intre avioane turcesti si rusesti au avut loc in apropiere de frontiera Turciei cu Siria, in perioada 3-10 octombrie, a declarat joi la Moscova Ali Kemal Aydin, adjunctul ministrului turc de Externe, relateaza Reuters. Adjunctul sefului diplomatiei turce a facut aceste declaratii intr-o vizita la Moscova.

Pe de alta parte, fortele aeriene ruse au informat joi in mod oficial armata turca despre incalcari ale spatiului aerian turc de catre avioane ruse de razboi care au avut loc anterior luna aceasta, dar si despre masurile pe care le va lua pentru a impiedica repetarea unor asemenea incidente, a anuntat armata turca intr-un comunicat.

Avioane rusesti au incalcat spatiul aerian turc si totodata NATO pe 3 si 4 octombrie, in timpul unor misiuni aeriene impotriva unor tinte ale opozitiei din Siria. O delegatie a fortelor aeriene ruse a informat armata turca despre aceste incalcari in cadrul unei intalniri, la Ankara, in care a prezentat totodata masurile adoptate in vederea evitarii repetarii unor asemenea incursiuni, precizeaza armata turca.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat saptamana trecuta Moscova, infuriat de incalcarile ruse, ca exista si alte locuri din care Turcia poate lua gaze naturale si ca exista si alte tari cu care poate construi centrale nucleare.

Cele doua tari sunt puternic conectate in sectorul energetic, dar au disensiuni cu privire la Siria. Turcia respinge orice solutie care-l include pe presedintele sirian Bashar al-Assad, pe care Rusia il sustine. Moscova asteapta in urmatoarele zile consultari pe tema Siriei cu oficiali turci, a anuntat joi, citat de RIA Novosti, Mihail Bogdanov, adjunctul ministrului rus de Externe.

Sursa foto: Anton Gvozdikov / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri