Peste 36 de milioane de cetateni spanioli sunt chemati la urne, duminica, in scrutinul partlamentar din Spania, considerat crucial pentru viitorul tarii, informeaza BBC News online.

Conform sondajelor de opinie, Partidul Popular (centru-dreapta), al premierului Mariano Rajoy, se va clasa pe primul loc in scrutinul legislativ, dar nu va avea majoritate in Parlament.

Pe locul al doilea ar urma sa fie Partidul Socialist (stanga), in timp ce locul trei este disputat intre formatiunea anticapitalista si antiausteritate Podemos (stanga), condusa de Pablo Iglesias, si formatiunea liberala Cetateni. Guvernul premierului Mariano Rajoy si-a atras critici dure din cauza masurilor de austeritate si a reformelor implementate pe piata muncii, potrivit Mediafax.

Rajoy promite revenirea la crestere economica, dar rata somajului este de 21% in Spania, cea mai ridicata din Uniunea Europeana dupa Grecia. Pablo Iglesias, in varsta de 37 de ani, liderul partidului Podemos (stanga), a avut o campanie electorala axata pe critici la adresa sistemului capitalist. "Problema Uniunii Europene nu este Grecia; problema este insasi Uniunea Europeana. Germania si Fondul Monetar International distrug proiectul politic al Europei", crede el. Albert Rivera, in varsta de 36 de ani, liderul formatiunii Cetateni, a declarat: "Podemos critica sistemul, noi criticam oamenii care au corupt sistemul".

Citeste si:
Profilul alegatorilor: 55% din votantii lui Dancila sunt pensionari
Profilul alegatorilor: 55%...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
ALEGERI SPANIA: se scrie viitorul in tara cu 1 MILION de romani