Astazi se implinesc 30 de ani de la explozia centralei nucleare de la Cernobil. Intre timp, centrala a fost inchisa, iar zona a devenit o mini-atractie turistica pentru cei dornici de senzatii tari. Energia nucleara a intrat si ea pe o panta descendenta, Germania renuntand la aceasta in urma accidentului de la Fukushima, din 2011. Intre timp, celelalte proiecte nucleare din Europa se zbat sa demareze, deoarece costurile imense le fac nefezabile, conform Adevarul Financiar.

O regiune relativ necunoscuta a Uniunii Sovietice, care cuprinde parti din Ucraina si Belarus, a intrat in atentia intregii planete in data de 26 aprilie 1986, atunci cand reactorul 4 al Centralei Nucleare Cernobil a explodat, eliberand in aer o cantitate imensa de radiatii. Acesta a fost cel mai mare accident nuclear din lume.

Reactorul a explodat in noaptea de 26 aprilie 1986, la ora 01:23, eliberand emisii de aproximativ 15 ori mai mari decat contaminarea radioactiva provocata de bombele ce au cazut in orasele japoneze Hiroshima si Nagasaki.

Efectele dezastrului s-au reflectat in sutele de mii de cazuri de cancer, dupa ce foarte multi dintre locuitorii din zona au consumat lapte, legume si carne, alimente care contineau cantitati extrem de mari de radionuclizi. Potrivit datelor oficiale, 31 de persoane au murit imediat ce accidentul a avut loc, iar alte 134 au fost diagnosticate cu sindromul acut de iradiere. Uniunea Cernobil Ucraina, o organizatie non-guvernamentala cu sediul in Kiev, a estimat ca peste 780.000 de persoane au murit din cauza impactului radiatiilor.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: Eight Photo / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri