O agentie de turism din Romania a inclus in oferta sa din aceasta toamna o excursie la Cernobil, orasul in care s-a produs cea mai mare catastrofa nucleara, in anul 1986, pretul pachetului turistic fiind de 395 de euro si include si un contor de radiatii, astfel incat participantii sa fie constienti ca se afla in afara unui pericol.

Lucian Badircea, CEO al agentiei de turism Iri Travel, a declarat ca ideea organizarii unei excursii la Cernobil i-a venit in urma succesului serialului cu acelasi nume difuzat de HBO.

"In urma difuzarii serialului 'Cernobyl' ne-am dat seama ca acest fenomen a cunoscut o amploare deosebita si ne-am gandit ca ar fi binevenit sa oferim turistilor romani aceasta experienta. Exista interes in intreaga lume pentru asa-zisul turism negru. Prima plecare este programata pentru 28 aprilie, anul viitor. Deocamdata sunt multe intrebari si ceva inscrieri, dar intr-adevar nu in numar foarte mare, sunt 10 rezervari pana acum. Se va pleca cu un autocar de 48 de locuri, dar putem sa suplimentam locurile si vom avea posibilitatea si sa o repetam daca vom vedea ca va avea succes. Vom putea in viitor sa organizam lunar aceasta excursie. Sa stiti ca exista interes, sunt intrebari foarte multe pe acest subiect si avem peste 1.000 de parteneri din toata tara care il distribuie", a declarat Badircea.

Acesta sustine ca vizita la fosta centrala nucleara nu reprezinta niciun pericol pentru turisti, nivelul radiatiilor din zona fiind de 160 de ori mai mic decat in cazul uneii radiografii.

"Cazarea se va face atat in Chisinau cat si in Kiev, prima noapte in Chisinau si alte doua la Kiev. Excursia la Cernobil se va face cu un ghid local, avand un partener din Ucraina. Vizita la Cernobil dureaza o zi si fiecare participant la excursia asta va primi niste contoare de radiatii, astfel incat sa aiba o imagine permanenta a indicelui de radiatii de acolo. Pe parcursul turului participantii vor fi expusi la o doza de radiatii de 160 de ori mai mica decat in timpul unei radiografii normale si de 3.600 de ori mai mica din timpul unei scanari a intregului corp la Computer Tomograf. Deci nu exista pericol de radiatii. Si, pentru a avea o imagine clara, partenerul nostru din Ucraina echipeaza fiecare participant cu aceste contoare de radiatii", a mai spus Badircea.

Excursia include vizita in orasul Pripyat, abandonat de catre locuitori in 1986, la gradinita si scoala, piscina oraseneasca, cladirea Comitetului Executiv orasenesc, unde a fost creat primul centru de urgenta, hotelul Polissya, unde a existat un post de observatie pentru operatiile executate cu elicopterele peste ruinele reactorului 4, platforma de observatie, tur in jurul zonei, zona secreta Cernobil-2 Gia- Antenele gigantice ale "ARC-1", orasul secret din care asigurau urmarirea rachetelor balistice cu raza lunga de actiune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri