Putin: Romania si Polonia ar putea sa fie in raza de actiune a rachetelor rusesti

Presedintele rus Vladimir Putin a amenintat vineri, din nou, Romania si Polonia, sutinand ca cele doua state din Europa de Est ar putea sa ajunga in raza de actiune a rachetelor rusesti doar pentru ca detin elemente ale scutului antiracheta american, pe care Moscova il considera un risc pentru securitatea nationala, scrie Reuters, potrivit News.ro.

De asemenea, liderul rus a precizat ca Kremlinul a atras atentia in mod repetat ca va lua masuri represive impotriva statelor care adapostesc scutul antiracheta american, insa Washington-ul si aliatii sai au ales sa ignore toate avertismentele.

Declaratiile vin intr-un moment in care NATO demostreaza ca extinderea sa in estul Europei este o realitate, dupa ce scutul antiracheta de la Deveselu a fost operationalizat, iar statul Muntenegru a fost invitat sa se alature blocului militar occidental, in ciuda opozitiei rusilor.

In timp ce scutul antiracheta din Romania a fost dat in operationalizat, militarii fac ultimele pregatiri pentru operationalizarea celui din Polonia. ”Daca ieri, in acele zone din Romania oamenii nu aveau nicio idee cum este sa fie considerati o tinta, acum vor fi fortati sa ia mai multe masuri pentru a-si asigura securitatea. Asta va fi cazul si cu Polonia”, a amenintat Putin in cadrul unei conferinte de presa comuna cu premierul grec Alexis Tsipras.

Presedintele rus nu a detaliat cu privire la actiunile represive pe care ar putea sa le ia Moscova impotriva celor doua state. Insa, Putin a atras atentia ca el nu va face primii pasi in acest conflict , ci doar va raspunde la amenintarile Washington-ului. ”Nu vom initia nicio actiune pana ce nu vedem rachete lansate in regiunile invecinate”.

Citeste si:
OMS spulberă speranțele lui Putin. Vaccinul aprobat trebuie verificat
OMS spulberă speranțele lui...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

De asemenea, liderul de la Kremlin a sugerat ca argumentul construirii scutului antiracheta american, adica cel referitor la amenintarea reprezentata de Iran, este unul absurd, intrucat s-a semnat un acord nuclear cu Teheranul. ”Rachetele pot sa ajunga cu usurinta in orasele rusesti. Cum ar putea ca asa ceva sa nu creeze o amenintare pentru noi”, a precizat Vladimir Putin.

Presedintele rus si-a exprimat frustrarea in legatura cu ignorarea avertismentelor referitoare la scutul antiracheta. ”Am repetat ca o mantra faptul ca vom fi fortati sa raspundem. Nimeni nu vrea sa ne auda. Nimeni nu vrea sa negocieze cu noi”. Nu este pentru prima data cand Vladimir Putin ameninta cele doua state europene. Imediat dupa operationalizarea bazei de la Deveselu, Kremlinul a sustinut ca masurile represive sunt deja pregatite.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri