Germania a identificat 499 de extremisti islamisti pe teritoriul sau

In total 499 de extremisti islamisti din Germania reprezinta o potentiala amenintare la adresa securitatii tarii, potrivit autoritatilor germane, relateaza The Associated Press.

Acest numar a fost prezentat de catre un purtator de cuvant al Ministerului german de Interne, in urma arestarii a trei sirieni suspectati ca planuiau un atac in numele Statului Islamic. Insa este prea devreme sa se precizeze cum vor afecta cele trei arestari de joi situatia in domeniul securitatii in Germania, a declarat Johannes Dimroth. Cei trei barbati au fost arestati in centre pentru refugiati, potrivit News.ro.

Autoritatile au primit numeroase ponturi despre sosirea in Germania, ca solicitanti de azil, a unor eventuali extremisti islamisti, a precizat Dimroth. Cei trei barbati intentionau sa comita un atac la Duesseldorf (vest), dar nu aveau planuri concrete inca, potrivit procuraturii federale germane. Complotul a fost descoperit dupa ce un al patrulea suspect a informat autoritatile franceze, la inceputul anului.

Pe de alta parte, autoritatile investigheaza 180 de suspecti de terorism care s-au intors din Siria sau au legaturi cu grupari jihadiste din aceasta tara devastata de razboi, a anuntat Ministerul german al Justitiei vineri, relateaza Reuters. Nivelul alertei in domeniul securitatii ramane ridicata, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului german de Interne. "In prezent, (Biroul) procurorului-sef federal efectueaza 120 de anchete vizand peste 180 de suspecti in legatura cu razboiul civil din Siria privind apartenenta sau sustinerea unei grupari teroriste", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Justitiei.

Potrivit unor oficiali din domeniul securitatii, citati de presa germana, cei trei sirieni arestati erau inregistrati in centre pentru azilanti. Liderul sindicatului politiei germane Rainer Wendt a avertizat in legatura cu tentatia de a-i suspecta pe toti migrantii in urma acestor arestari. "Stim, dupa atacurile de la Paris si Bruxelles, ca Statul Islamic vrea sa influenteze dezbaterea cu privire la migratie in Europa si sa intensifice unele sentimente impotriva refugiatilor", a declarat Wendt pentru Reuters.

Citeste si:
Proteste violente într-un oraș din Suedia după ce un Coran a fost ars
Ciocniri violente între...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

"Acest lucru face parte din strategia lor. Nu trebuie sa le cadem in cursa", a avertizat el. Cei peste un milion de migranti - in principal musulmani - care au sosit anul trecut in Germania au provocat ingrijorari cu privire la capacitatea tarii de a-i integra si cu privire la eventuale amenintari in domeniul securitatii, mai ales dupa atacurile comise in Franta si Belgia de militanti jihadisti care au trecut cu usurinta frontiere europene deschise.

Sursa foto: Fresnel, Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri