Trei presupusi kamikaze din cadrul Statului Islamic au omorat 45 de oameni marti, pe Aeroportul International Ataturk din Istanbul, ultimul dintr-o serie de atacuri care au avut loc in Turcia anul acesta, scrie News.ro.

"Nu putem exclude atacuri ca cel de Istanbul aici, in tara noastra", a declarat Hans-Georg Maassen pentru editia de sambata a ziarului german Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Infrangerile suferite de Statului Islamic nu sunt demoralizatoare pentru jihadistii din tarile occidentale, a afirmat el. Atacaurile din Europa au devenit si mai importante pentru gruparea jihadista, care urmareste sa intimideze occidentalii si sa le transmita sustinatorilor ei mesajul "suntem in continuare aici".

Bilantul atentatului sinucigas de la Istanbul a crescut la 45 de morti

Bilantul triplului atac sinucigas de marti de pe Aeroportul International Ataturk din Istanbul a crescut sambata la 45 de morti, dupa ce un copil iordanian in varsta de patru ani a decedat la spital in urma ranilor suferite, scrie presa turca.

De asemenea, biroul guvernatorului din Istanbul a anuntat intr-un comunicat ca 52 de persoane ranite primesc in continuare ingrijiri. Douazeci dintre raniti se afla in stare grava la terapie intensiva, potrivit aceleiasi surse.

Sursa foto: Philip Lange/Shutterstock.com