”Sunt sigura ca scotienii vor avea oportunitatea de a reconsidera intrebarea cu privire la independenta, iar asta se va intampla inainte de iesirea Marii Britanii din UE. Deci, eu pot sa confirm astazi ca proiectul legislativ privind referendumul pentru independenta va fi publicat saptamana viitoare pentru dezbatere publica”, a declarat Sturgeon intr-o conferinta a Partidului National Scotian, potrivit News.ro.

Acesta reprezinta primul pas in organizarea unui al doilea referendum scotian pentru independenta. Primul referendum a avut loc la 18 septembrie 2014, iar atunci 55% dintre alegatorii scotieni au votat impotriva independentei fata de Marea Britanie.

Nicola Sturgeon a sustinut ca scotienii au dreptul de a cauta un viitor mai bun in contextul consecintelor negative pe care le-ar putea avea iesirea Marii Britanii din UE. In cadrul referendumului privind statutul Regatului Unit in Uniunea Europeana, alegatorii scotieni au votat in majoritate pentru a ramane in blocul comunitar. In acest sens, soarta Brexit-ului a fost decisa de catre alegatorii din Anglia si Tara Galilor.

Twocoms / Shutterstock.com