Kremlinul a denuntat sambata un nivel de "agresivitate" fara precedent al Statelor Unite, dupa ce Washingtonul a acuzat Moscova de ingerinte in alegerile prezidentiale americane, relateaza AFP.

"Fapt este ca impredicitibilitatea si agresivitatea Statelor Unite creste", a declarat Dmitri Peskov, un purtator de cuvant al Kremlinului, citat de agentia rusa RIA Novosti. Vicepresedintele american Joe Biden a dat asigurari vineri seara ca tara sa va "trimite un mesaj" presdintelui rus Vladimir Putin, responsabil in opinia Washingtonului de recentele atacuri informatice orchestrate cu scopul de a influenta alegerile americane, scrie News.ro.

"Amenintarile formulate la adresa Moscovei si Guvernului nostru sunt fara precedent, deoarece ele sunt formulate la nivelul vicepresedintiei Statelor Unite", a apreciat Peskov. Considerand "acest context ca urmand o linie agresiva, o linie imprevizibila, este necesar sa luam masuri in vederea protejarii intereselor noastre cu scopul de a acopri riscurile", a adaugat el. Administratia americana a acuzat saptamana trecuta Moscova ca se amesteca in alegerile prezidentiale din Statele Unite prin orchestrarea unor atacuri informatice recente asupra unor conturi de e-mail apartinand unor personalitati si institutii americane.

"Aceste furturi si aceste atacuri informatice au ca scop un amestec in procesul electoral american", a declarat Biroul directorului serviciilor americane de informatii (ODNI) intr-un comunicat, pe 7 octombrie, pe un ton ferm. "Noi credem, avand in vedere amploarea si caracterul sensibil al acestor initiative, ca doar oficiali rusi de rang inalt au putut sa autorizeze aceste activitati", sublinia ODNI.

Casa Alba a anuntat marti ca Washingtonul va raspunde "in mod proportional" acestui amestec. La sfarsitul lui iulie, in urma unei vaste dezvaluiri de e-mailuri apartinand Partidului Democrat, oficiali din cadrul acestei formatiuni si experti in atacuri cibernetice au aratat Rusia cu degetul. Seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov a respins miercuri ca "magulitoare" dar "ridicole" acuzatiile Washingtonului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri