Gabriel, al carui Partid Social-Democrat (SPD) este un partener minoritar in Guvernul de coalitie al Angelei Merkel, a declarat ca eforturile intense ale unor tari precum Franta si Italia de a-si reduce deficitele fiscale au dus la riscuri politice, scrie News.ro.

„Am intrebat-o la un moment pe cancelar ce ar fi mai costisitor pentru Germania: ca Franta sa aiba dreptul de a avea un deficit mai mare cu jumatate de punct procentual sau ca Marine Le Pen sa devina presedinte?”, a spus el, referindu-se la lidera Frontului National de extrema-dreapta.

“Inca imi datoreaza un raspuns”, a adaugat Gabriel, al carui SPD este in favoarea concentrarii pe investitii, in timp ce conservatorii lui Merkel pun mai mult accent pe disciplina fiscala ca baza a prosperitatii economice.

Citeste si:

SPD ar urma sa il aleaga pe Gabriel, presedintele sau, care este in prezent ministru al Economiei, sa candideze impotriva lui Merkel la alegerile legislative din septembrie.

Intrebat daca chiar crede ca ar putea obtine mai multe voturi prin transferul mai multor bani germani catre alte tari, Gabriel a raspuns: “Stiu ca aceasta discutie este extrem de populara”.

“Dar stiu si despre starea UE. Nu mai este de neconceput sa se destrame”, a avertizat el. “Daca acest lucru se va intampla, copiii si nepotii nostri ne vor blestema”, a adaugat oficialul.

Sursa foto: 360b / Shutterstock.com